TARĖSI APIE ZARASŲ AERODROMO PERSPEKTYVAS

0
33
mid news zrs 764 az1
Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius susitiko su  Broniaus Oškinio vaikų aviacijos akademijos vedėja Kristina Virgayle, naujuoju Zarasų aeroklubo „Orlėkis” vadovu Dariumi Viliūnu ir klubo instruktoriumi Audriumi Kuzma. 

Šio pasitarimo metu buvo aptarta  aviaklubo būklė, jo veikla  ir ateities perspektyvos. Pasitarimo dalyviai buvo vieningos nuomonės, kad  Zarasų aerodromas su šiandien jame veikiančiais subjektais turi tapti  Zarasų krašto pasididžiavimo ir turistų traukos objektu. 
 
Lietuvoje vaikų aviacija gyvuoja jau daugiau nei 35 metus. Zarasuose yra  vienintelis klubas  Europoje vystantis  tokį unikalų vaikų švietimą. Čia veikianti  vaikų aviacijos eskadrilė – viena iš aktyviausių  Lietuvos Broniaus Oškinio vaikų aviacijos akademijos eskadrilių. Eskadrilė jungia ne tik Zarasų miesto, bet ir Ignalinos krašto vaikus bendram tikslui – įsigyti  aviacijos teorijos ir praktikos pradmenis. Juos įsigyi padeda instruktorius Audrius Kuzma. 
 
Zarasų eskadrilės mokiniai  šių metų nacionaliniame Broniaus Oškinio taurės čempionate pademonstravo labai gerus  rezultatus ir laimėjo visas tris taures –  tiek komandinėje, tiek asmeninėje įskaitose. Eskadrilė garsina Zarasų miestą savo pasiekimais ir yra ypatingai svarbi Zarasų ir aplinkinių miestų neformaliojo švietimo dalis, kuriai būtina užtikrinti tinkamas veiklos sąlygas.
 
Šiuo metu Zarasų vaikų aviacijos eskadrilė aktyviai bendradarbiauja su aeroklubu „Orlėkis“. Klubas gerai tvarkosi Zarasų aerodrome.
 
Pasitarimo dalyviai buvo vieningos nuomonės ir išreiškė viltį, kad ateityje šiai sporto šakai būtina skirti daugiau dėmesio, o aerodromą,  kaip įdomų turistams objektą, prikelti antrajam gyvenimui.
 
Rajono Savivaldybės informacija
 
Petro Ivanovo nuotraukoje – pasitarimo dalyviai. 

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite