PRAĖJUSIĄ PARĄ REGISTRUOTI 776 KORONAVIRUSO ATVEJAI

0
26
covid

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 776 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 270 iš jų registruota Vilniaus, 173 Kauno, 120 Klaipėdos, 73 Šiaulių, 63 Telšių apskrityse. Dar 37 atvejai registruoti Tauragės, 18 Marijampolės, 10 Panevėžio apskrityse 9 Alytaus ir 3 Utenos apskrityse.

Iš šių atvejų didžioji dauguma – 594 atvejai – registruoti, kai asmenys užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas. Tuo metu, 102 asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo. Taip pat tęsiama dar 80-ies atvejų epidemiologinė diagnostika. 

Praėjusią parą atvejai fiksuoti protrūkiuose

Vilniaus apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, susiję su protrūkiais Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje, „Santaros“ klinikose, Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje, Karoliniškių poliklinikoje. Taip pat atvejai registruoti protrūkiuose Nacionalinėje Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje, Vilniaus lopšelyje-darželyje „Giraitė“, Žirmūnų gimnazijoje, Vilniaus Gedimino technikos universiteto inžinerijos licėjuje, Vilniaus „Žemynos“ progimnazijoje. Taip pat parėjusią parą registruoti atvejai, siejami su protrūkiais laisvalaikio leidimo vietose – ledo ritulio treniruotėmis Vilniaus „Akropolyje“, Vilniaus Arkikatedros jaunimo chore, Vilniaus bare „Dirigentai“.

Kauno apskrityje vakarykštę parą registruoti atvejai, siejami su protrūkiais Valstybinėje miškų tarnyboje, „RIO sporto arenoje“, Kauno dailės gimnazijoje, taip pat Raseinių kelių priežiūros tarnyboje, Raseiniuose veikiančioje įmonėje „Danspin“. Taip pat – Kėdainių rajono savivaldybėje, Kėdainių specialiojoje mokykloje.

Klaipėdos apskrityje praėjusią parą fiksuoti atvejai, susiję su protrūkiais Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijoje „Klaipėdos viltis“, Šilutės rajono savivaldybėje, Kartenos mokykloje-daugiafunkciniame centre. Taip pat vakarykštę parą registruoti atvejai, susiję su Klaipėdos jūrininkų ligoninės Psichiatrijos departamentu Švėkšnoje, Skuodo rajono Lenkimų miestelio protrūkiu. 

Šiaulių apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, susiję su protrūkiu Respublikinės Šiaulių ligoninės Chirurgijos skyriuje, taip pat atvejai, susiejami su protrūkiu Joniškio prekybos centre „Maxima“. 

Telšių apskrityje praėjusią parą fiksuoti atvejai, susiję su protrūkiais Plungės Stonaičių socialinės globos namuose, Telšių socialinių paslaugų centre, Plungės rajono savivaldybės ligoninėje, taip pat – laikraščio „Telšių žinios“ redakcijoje, Plungės technologijų ir verslo mokykloje, Telšiuose veikiančioje įmonėje „Ecotrailers“.

Tauragės apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, siejami su protrūkiais Jurbarko ligoninėje, Tauragės ligoninėje, taip pat – Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotame pėstininkų batalione, Šilutės chore „Bočiai“. 

Marijampolės apskrityje vakar registruoti atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiu Marijampolės socialinės pagalbos centre, Panevėžio apskrityje – atvejai, susiję su protrūkiais Panevėžio Juozo Miltinio gimnazijoje, įmonėje „Naideka“.

Tuo metu, Alytaus apskrityje registruoti atvejai, susiję su protrūkiais Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalione, taip pat – Varėnos „Žilvičio“ vaikų lopšelyje-darželyje. 

Lietuvoje – dar 3 mirties nuo koronaviruso atvejai

NVSC praneša, kad iš gydymo įstaigų praėjusią parą gauta informacija apie 3 mirtis nuo koronaviruso. Šiuo metu infekcija yra pasiglemžusi 144 gyvybę.

Pirmasis mirties atvejis registruotas Kauno apskrityje. Asmuo priklausė 80-89 metų amžiaus grupei, turėjo lėtinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 16 d. 

Antrasis mirties atvejis registruotas Klaipėdos apskrityje. Asmuo priklausė 60-69 metų amžiaus grupei, turėjo lėtinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 15 d.

Trečiasis mirties atvejis registruotas Klaipėdos apskrityje. Asmuo priklausė 70-79 metų amžiaus grupei, turėjo lėtinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 21 d.

Taip pat vakarykštę parą registruoti 4 mirties (3 Šiaulių ir 1 Kauno apskrityse) atvejai, kai užsikrėtusieji koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite