APTARTA COVID-19 LIGOS SITUACIJA RAJONE: SERGA 1 ŽMOGUS

0
21
min news zrs 456 min news zrs 845 info
Įvyko Zarasų rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro posėdis, kuriame buvo aptartos koronaviruso pandemijos suvaldymo problemos ir numatyti uždaviniai.

 
Posėdžio dalyviams  buvo pateikta Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie sveikatos apsaugos ministerijos Utenos departamento informacija apie tai, kad šiuo metu Zarasų rajone yra patvirtintas tik vienas COVID -19 ligos atvejis. Sergantysis izoliuojasi, niekur nesilankė, simptomų nejaučia.
 
Buvo  pabrėžta, kad daugėjant koronaviruso atvejų, rizikoms valdyti būtinas svaresnis pačių žmonių indėlis.  Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informaciją apie elgseną, jei asmuo kontaktavo su sergančiu, galite rasti čia.   
 
Taip pat aptarta situacija dėl COVID-19 ligos Lietuvoje ir savivaldybėje. Pasitarimo dalyviai konstatavo, kad šiuo metu Zarasų rajonas pagal epidemiologinį rodiklį (14 dienų suminį sergamumo rodiklį 100 tūkst. gyventojų) yra priskirtas žaliajai zonai. Lietuvoje 100 tūkstančių gyventojų tenka 201,8 susisirgimų atvejo, o Zarasų rajone tik 6,7 atvejo. Zarasų rajono savivaldybė yra atspariausia koronaviruso infekcijai šalyje. Šio susirgimo statistika Lietuvoje, o taip  ir Zarasų rajone pateikiama čia.   
 
Posėdyje pabrėžta,  kad sergamumo plitimas ir patekimas į kitą zoną (geltonąją ar raudonąją) priklauso nuo pačių gyventojų elgsenos ir atsakomybės laikantis Valstybės lygio ekstremalios situacijos vadovo sprendimuose numatytų veiksmų.  
 
Numatytas ir šios ligos  prevencinių priemonių vykdymas rajono Savivaldybės teritorijoje. Šiuo metu Zarasų rajono savivaldybės administracija priima klientus „vieno langelio“ principu. Zarasų rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus pirmame aukšte taip pat veikia „vienas langelis“, netrukus jis bus įrengtas ir antrame aukšte. Į  Zarasų miesto seniūniją ir Socialinės paramos skyrių gyventojai bus priimami „vieno langelio“ principu.
 
Posėdyje aktualiais pandemijos suvaldymo klausimais kalbėjo  rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, Socialinės paramos skyriaus vedėja Alina Sklinsmontienė. 
 

Rajono Savivaldybės informacija 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite