NUMATYTOS PREVENCINĖS PRIEMONĖS DĖL KORONAVIRUSO LIGOS

0
19
1

Penktadienį įvyko Zarasų rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro posėdis, kuriame buvo aptartos būtiniausios priemonės, padedančios suvaldyti koronaviruso plitimą rajone. Buvo informuota, kad Zarasų rajono savivaldybėje užregistruotas vienas susirgęs žmogus, 80 gyventojų yra saviizoliacijoje.

Posėdyje taip pat buvo konstatuota, kad pradinių klasių mokiniai po savaitės trukmės atostogų 2020 m. lapkričio 3 d. grįš į mokyklas ir mokysis įprasta tvarka, šis sprendimas priimtas vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo 2020 m. sprendimu Nr. V-2347, užkertant kelią COVID-19 ligos plitimui ir nestabdant šios grupės moksleivių ugdymo.

Darželiuose bus vaikai bus ugdomi kontaktiniu būdu.

Neformalusis vaikų švietimas Zarasų ir Dusetų meno mokyklose, Sporto centre visoms amžiaus grupėms nuo lapkričio 3 d. vyks tik nuotoliniu būdu.

Nuotoliniu būdu vyks ir užsiėmimai bendrojo ugdymo mokyklų 5-8 klasių ir gimnazijų 1-4 klasių moksleiviams.

Aptartos ir rekomendacijos gyventojams šiuo laikotarpiu. Nuo 2020 m. spalio 30 d. rekomenduojame atsisakyti visų atvirose ir uždarose erdvėse renginių ir susibūrimų viešose vietose organizavimo. Šiuo laikotarpiu gyventojai gali per Vėlines vykti į kapines, tačiau prašoma jų nesibūriuoti ir laikytis saugumo priemonių. Sparčiai daugėjant COVID-19 susirgimų šalyje, senjorų bei lėtinėmis ligomis sergančių gyventojų prašoma susilaikyti nuo artimųjų kapų lankymo, taip pat vengti susitikimų su giminėmis ir draugais. Kapinėse būtina dėvėti kaukes bei laikytis socialinės distancijos.

Savivaldybės administracijos patalpose gyventojai ir toliau bus aptarnaujami nuotoliniu būdu, esant poreikiui – „vieno langelio“ principu . Tokiai pat tvarka bus aptarnaujama VĮ Registrų centras ir Nacionalinės žemės tarnybos Zarasų skyriuje.

Posėdyje dalyvavo ir kalbėjo rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, civilinės saugos ir mobilizacijos vyriausiasis specialistas Arvydas Šapalas, Socialinės paramos skyriaus vedėja Alina Sklinsmontienė bei kiti Operacijų centro nariai.

Rajono Savivaldybės informacija

2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite