AUTOLEKTRIKAI VILNIUJE PASIRENGĘ SUTEIKTI PROFESIONALIĄ PAGALBĄ

0
26
auto elektrika

Draugystė su keturračiu „bičiuliu“ – naudinga bei žadanti daug nuotykių. Neretai, ypač kalbant apie didmiesčio gyvenimą, susisukti rate „namai–švietimo įstaigos–darbas“ (aišku, ir atgal) be automobilio būtų tiesiog neįmanoma. Aišku nepamirštant ir galybės tarpinių stotelių, kuriose dienos eigoje tenka apsilankyti. Laisvė ir komfortas tampa ta priežastimi, kuri sėstis už automobilio vairo paskatina ir tuos (visgi dažniau – moteriškos lyties atstoves), kurie ilgą laiką to vengė, o namų ūkyje atsiranda net kelios transporto priemonės.

Tačiau, kaip  kiekvienoje gražioje istorijoje, ir šioje situacijoje yra ir ne tokia šviesi pusė. Norint, jog draugystė su automobiliu tęstųsi ilgai bei teiktų tik geras emocijas, būtina rūpintis pastarojo „sveikata“. Automobilio elektronikos gedimas – vienas sudėtingiausių remontų darbų, su kuriuo tinkamai susidoroti gali tik šios srities profesionalai.

Susipažinkite: automobilio elektronikos sistema

Elektroniką, esančią automobiliuose, vaizdžiai būtų galima palyginti su žmogaus kūnu, išvagotu kraujagyslių tinklo. Tik automobilio „kraujagyslės“ šiuo atveju yra laidai bei jų grandinės, atsakingos už daugiau ar mažiau svarbią, tačiau būtina funkciją norint patikimo, sklandaus automobilio darbo. Jei lygintume automobilius, stovėjusius tėvų ar, tuo labiau, senelių kiemuose, akivaizdu, jog šiuolaikiniai automobiliai tapo kur kas labiau „elektrizuoti“ (ir ne apie kuro tipą kalbant).

Automobilio elektrinė sistema yra sudaryta iš trijų pagrindinių komponentų: elektros srovės šaltinių, elektros srovės vartotojų bei instaliacijos (laidų, jungčių ir t.t.). Pirmąją grupę sudaro akumuliatoriaus baterija bei generatorius, tiekiantys elektros srovę visai  eilei be šios funkcionuoti negalinčių elementų: variklio paleidimo, aušinimo, maitinimo, saugos, kondicionavimo, kontrolės ir komforto bei kitoms sistemoms, centriniam užraktui, stiklų valytuvams, elektriniams stiklų pakėlėjams, sėdynių šildymo sistemai , elektriniam vairo stiprintuvui bei eilei kitų elementų, esančių automobiliuose priklausomai nuo šių modelio bei pagaminimo metų. Visi minėti privalumai, akivaizdu, tik kelia automobilio vertę bei juo važiuojančiam suteikia komfortą, tačiau, kitą vertus, ir didesnį galvos skausmą tuo atveju, kai elektronika „sušlubuoja“…

Automobilio elektroniką „perkąsti“ gali ne kiekvienas meistras

Jei techniniai gedimai neretai yra „iššifruojami“ gana lengvai, tai problemos elektronikos srityje dažnai yra taip pasislėpusios, jog suprasti, „kur šuo pakastas“, gali toli gražu ne kiekvieno „garažiuko“ darbuotojas. Gerai, jei bendradarbiaujate su sąžiningais, padėti norinčiais meistrais. Šie, pastebėję, jog vieno ar kito gedimo diagnostikai ar pašalinimui turimos kompetencijos stinga, rekomenduos kreiptis į tos srities specialistus. Kur kas blogesnis scenarijus, kai reikiamos patirties neturintys asmenys užsiima saviveiklą, taip ne tik gaišdami laiką (likti be automobilio – menkas malonumas), bet ir rizikuodami padaryti dar didesnę žalą transporto priemonei.

Automobilio elektronikos diagnostika bei taisymas turėtų būti patikėtas asmeniui, besispecializuojančiam šioje srityje bei nuolat atnaujinančiam savo žinias (juk automobiliai nuolat tobulėja). Savaime suprantama, reikalinga ir specializuota įranga, kurios už kelis eurus iš Kinijos prekeivių neparsisiųsi. Autoelektrikai, norėdami greičiau bei tiksliau diagnozuoti transporto priemonės elektros sistemos gedimą, nevengia pabūti ir…detektyvais. Nenustebkite, jei meistras paklaus, kokiomis aplinkybėmis įvyko gedimas: kuo daugiau informacijos turima, tuo greičiau galima rasti problemos „šaknis“.

Internete galima rasti visą eilę patarimų, kaip užbėgti už akių automobilio, tiksliau – pastarojo elektronikos,  gedimui. Tačiau bene svarbiausiu visada išliks raginimas kreiptis į profesionalius meistrus vos tik kilus įtarimų, jog automobiliui sušlubavo „sveikata֧“. Jei vilniečiams reikalingi autolektrikai – Ozo servisas visada pasirengęs ištiesti profesionalią pagalbos ranką. Čia dirba ilgametę patirtį turintys meistrai, siūlantys elektronikos bei kitas automobilio remonto paslaugas. 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite