PIRMADIENĮ VYKO NUOTOLINIS RAJONO SAVIVALDYBĖS EKSTREMALIŲJŲ SITUACIJŲ KOMISIJOS POSĖDIS

0
19
info

Pirmadienį vyko nuotolinis rajono Savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdis. Rajono Savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos (toliau – Savivaldybės ESK) pirmininkas Benjaminas Sakalauskas pristatė svarstomą klausimą dėl Mobiliojo COVID-19 patikros punkto įrengimo Zarasuose.

ESK posėdžio dalyviams Benjaminas Sakalauskas išsamiai paaiškino, kodėl buvo pasiūlyta aikštelė prie įvažiavimo į Didžiąją Zaraso ežero ir kodėl netinka kitos siūlytos ir apžiūrėtos vietos. Iš viso buvo svarstomos penkios vietos Mobiliojo punkto įrengimui: aikštelė prie UAB „Akadas“, UAB „Zarasų autobusai“ teritorija, automobilių stovėjimo aikštelė prie įvažiavimo į Didžiąją Zaraso ežero salą, VšĮ Zarasų turizmo ir informacijos centro kempingo teritorija bei buvusios Zarasų urėdijos garažai Pašilio gatvėje. Aikštelėje prie UAB „Akadas“ nėra galimybės užtikrinti elektros energijos tiekimo, pro šią aikštelę nuolat važiuoja krovininiai vilkikai, pavojingas išvažiavimas iš Mobiliojo punkto į magistralinį kelią. UAB „Zarasų autobusai“ komplikuotas patekimas į šios įmonės teritoriją: pasak bendrovės direktoriaus, į bendrovės teritoriją yra tik viena tiesioginis įvažiavimas per specialų statinį – kontrolinį punktą, kuriame prieš kelionę ir po kelionės įforminami autobusų kelionės dokumentai, atliekamas vairuotojų sveikatos patikrinimas, atliekamas bendrovės autobusų techninės būklės prieš kelionę ir po kelionės patikrinimas. Todėl atskirti bendrovės transporto priemonių ir atvažiavusių pasitikrinti asmenų srautų neįmanoma. VšĮ Zarasų turizmo ir informacijos centro kempingo teritorijoje neasfaltuota danga, teritorija kalvota, atėjus žiemai būtų neįmanoma užtikrinti tinkamo teritorijos valymo, atšilimo metu per suminkštėjusį gruntą nepravažiuotų lengvieji automobiliai, yra tik vienas įvažiavimas į teritoriją. Netinkamas variantas ir buvusios Zarasų urėdijos garažų teritorijoje Pašilio gatvėje. Šiuo metu teritorija priklauso Turto fondui, ten taip pat tėra vienas įvažiavimas, trūksta vietos laukiantiems automobiliams. Atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimo nuostatą, kad Mobilusis punktas turi būti įrengtas skubiai bei įvertinus visas aplinkybes ir Mobiliajam punktui keliamus reikalavimus, prieita išvados, kad jį galima būtų įrengti aikštelėje prie įvažiavimo į Didžiąją Zaraso ežero salą (Vilniaus g., Zarasai).

Savivaldybės ESK narys Domijanas Popovas pateikė pasiūlymą svarstyti galimybę Mobilųjį punktą įrengti Magučių stadione, tačiau toks variantas nėra tinkamas, kadangi artėja žiemos sezonas, privažiavimas iki stadiono gruntinis, tai gali sudaryti sunkumų žiemą pasiekti Mobilųjį punktą lengvaisiais automobiliais, nėra elektros energijos įvado.

Eugenijus Andrejevas, Savivaldybės ESK narys, teiravosi, ar Mobiliojo punkto veikla netrukdys saloje vykstantiems statybų darbams. ESK pirmininkas atsakė, kad Mobilusis punktas neriboja patekimo į salą, jam įrengti bus naudojama tik automobilių stovėjimo aikštelė. Be to, atsižvelgiant, kad Zaraso ežero sala vasaros sezonu yra gausiai lankoma, todėl šios vietos parinkimas būtų laikinas – ten Mobilusis punktas veiktų tik žiemą. Iki pavasario numatoma surasti punktui kitą vietą (neatmetama galimybė ir kitose seniūnijose, jei tokia vieta būtų rasta), jei reikia – įrengti tam reikiamą infrastruktūrą.

Savivaldybės ESK narių bendrų sutarimu nuspręsta nustatyti laikiną Mobiliojo punkto vietą – aikštelėje prie įvažiavimo į Didžiąją Zaraso ežero salą (Vilniaus g., Zarasai). Šioje vietoje Mobilusis punktas veikti galės ne ilgiau kaip iki 2021 m. kovo 31 d. Taip pat pavesti Savivaldybės administracijai pakeisti Mobiliojo punkto veiklos vietą ne vėliau kaip 2021 m. kovo 31 d.

Atsižvelgdamas į posėdžio metu priimtus sprendimus, savivaldybės administracijos direktorius pavedė Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjai 2020 m. lapkričio 16 d. pradėti rengti dokumentus dėl Mobiliojo punkto veiklos registracijos. Jis taip pat nutarė pavesti Zarasų miesto ir Zarasų seniūnijų seniūnams iki 2021 m. vasario 15 d. pateikti informaciją apie Mobiliojo punkto veiklai tinkamas vietas.

Zarasų rajono savivaldybės
ekstremaliųjų situacijų komisijos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite