Į DUSETŲ ŠVČ. TREJYBĖS BAŽNYČIĄ VEDA IR NAUJAI ĮRENGTAS PANDUSAS

0
26
min news zrs 259 PANDUSAS

Dusetų Švč. Trejybės bažnyčios klebonas kan. Stanislovas Krumpliauskas atsakingai bei nuosekliai rūpinasi bažnyčiai priklausančių statinių ir infrastruktūros priežiūra, tvarkymu ir atnaujinimu, siekiant pagerinti Dusetų miesto estetinį vaizdą bei pritraukti kuo daugiau parapijiečių ir lankytojų. Iš ankstesnių laimėtų projektų buvo atlikti bažnyčios šventoriaus tvarkymo darbai, restauruota tvora, sutvarkyta aplink bažnyčią esanti aplinka, sutvarkytas bažnyčios presbiterijos stogas.

Projektas yra tęstinis, nes kiekvienais metais yra įgyvendinami parapijos bažnyčios gerbūvio darbai bei pritaikymas bendruomenės poreikiams.

Šiemet, siekiant pritaikyti aplinką bendruomenės poreikiams, įrengtas išorinis pakilimo takelis (pandusas) prie šoninių bažnyčios įėjimo durų. Takelis skirtas naudotis vežimėliu judantiems neįgaliesiems, tėvams su vaikiškais vežimėliais, žmonėms, turintiems judėjimo sutrikimų, naudojantiems pagalbines judėjimo priemones, neturintiems jėgų pakilti laiptais. Anksčiau bažnyčios pastato įėjimai buvo nepritaikyti neįgaliems lankytojams.

Dusetų kraštas, tame tarpe ir Dusetų Švč. Trejybės parapija yra gausiai lankoma turistų, todėl gerinama infrastruktūra svarbi kuriant bendrą miesto estetinį patrauklumą. Ir ateityje, teikdami paraiškas, sieksime puoselėti vieną iš svarbiausių miesto objektų.

Projektą pagal Verslo ir investicijų programos priemonę „Nevyriausybinių organizacijų, religinių bendruomenių gerbūvio pagerinimas“ dalinai rėmė Zarasų rajono savivaldybė. Šio projekto vadovė yra Ieva Špūrienė
 

Rajono Savivaldybės informacija
Vilijos Visockienės nuotraukoje: įrengtas pandusas prie Dusetų Švč. Trejybės bažnyčios.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite