PAREIŠKIMAS

0
19
kz

Šįryt tarybos posėdis vyksta ZOOM. Atsižvelgiant į tai, jog darbotvarkėje bus svarstomas klausimas dėl priedo administracijos direktoriui skyrimo, posėdžio pradžioje perskaitėme tarybos nariams pranešimą/nuomonę apie tokio priedo skyrimą pandemijos metu. 

Zarasų rajono savivaldybės merui

Zarasų rajono savivaldybės tarybos nariams

  

PAREIŠKIMAS

2020-11-26

Šalyje antrą kartą šiais metais paskelbtas karantinas. Tik skirtingai nuo pirmojo, „pinigų lietaus“ savivaldybėms niekas nežada. Priešingai, visiems gresia ilga ir gūdi žiema, ir nieks nežino, kas mūsų laukia kitais metais. Dabar yra laikas, kai turime apriboti savo poreikius iki minimumo ir  susitelkti tam, kad išliktume. Deja, ne visi tai suprantame.

Šiandien tarybos darbotvarkėje turime klausimą dėl priedo administracijos direktoriui Benjaminui Sakalauskui skyrimo. Sprendimo projekte numatoma skirti 40 proc. priedą.

Klausiame Jūsų, gerbiamas mere, tarybos nariai, direktoriau:

  • Ar administracijos direktoriui gaunamo 2000 Eur atlyginimo į rankas negana?
  • Ar tai šiandien svarbiausias klausimas tarybai, kai daugybė verslų šlubuoja dar nuo    pavasario?
  • Ką daryti žmonėms, kurie neteko darbo? Amatininkams ir turizmo paslaugų teikėjams, kurie neteko pajamų ir užsakymų?
  • Kur sprendimai dėl pagalbos sunkumus patiriančiam maitinimo sektoriui?
  • Kur iniciatyvos pirkti ir vartoti vietos produkciją, kad padėtume vieni kitiems?
  • Ar nematote augančios baimės žmonių akyse?

Didžioji dalis šiandien tarybai pateiktų sprendimų yra formalūs. Tai dar kartą įrodo administracijos direktoriaus negebėjimą generuoti savalaikių, negerėjančią realybę atliepiančių sprendimų.

Administraciją ir toliau palieka ilgamečiai darbuotojai, žmonės toliau gyvena ir dirba baimėje, vengdami bet kokio „generolo“ dėmesio, ir būtų naivu iš demotyvuotų, užguitų darbuotojų tikėtis  drąsių, inovatyvių ir kokybiškų sprendimų.

Norime priminti, kad viešojo sektoriaus paskirtis yra rūpintis visuomenės gerove. Pandemijos akivaizdoje teisinga ir sąžininga būtų pirmiausia rūpintis tais, kurie labiausia nukentėjo nuo įvairių pandemijos suvaržymų, o tik tada galvoti apie save, ypač kai Tau garantuotas 2000 Eur atlyginimas ir nereikia galvoti iš ko sumokėti mokesčius.

Gerbiamas direktoriau, pandemijos akivaizdoje kelti sau atlyginimą yra tiesiog gėda.

AURELIJA TRIMONYTĖ                   

INGRIDA TATARŪNĖ

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite