STEIGIAMA NAUJA REGIONO PLĖTROS TARYBA

0
24
1

Įvyko nuotolinis Utenos regiono plėtros tarybos posėdis, kuriam pirmininkavo šios Tarybos pirmininkas, Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas.

Nuotoliniame posėdyje dalyvavo Utenos regiono plėtros tarybos nariai iš visų savivaldybių. Zarasų rajono savivaldybę posėdyje be mero atstovavo ir rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius.

Buvo konstatuota, kad priimto Regioninės plėtros įstatymo pakeitimai numatė šalyje naujų regioninio lygmens kompetencijas turinčių subjektų – regionų plėtros tarybų – įsteigimą, kurios bus pagrindu užtikrinant efektyvią regioninės politikos sistemą. Dabar regionų plėtros taryboms bus suteiktas teisinis statusas, sudaryta galimybė visa apimtimi įgyvendinti viešojo juridinio asmens teises ir pareigas bei išspręsta egzistavusi neapibrėžtos atsakomybės už regiono tikslų ir uždavinių įgyvendinimo rezultatus problema.

Posėdyje aptartos naujai steigiamos regiono plėtros tarybos funkcijos. Pasidžiaugta, kad Tarybai suteikta daugiau ne tik galių, bet ir lėšų. Keičiamas regiono plėtros tarybos statusas garantuos didesnį savarankiškumą, platesnes galimybes savivaldybėms bendradarbiauti, kurti ir įgyvendinti projektus. Jų įgyvendinimas padės sukurti patrauklią infrastruktūrą ir palankią socialinę-ekonominę regiono aplinką.

Apsvarstę naujos tarybos galimybes, tikslus, posėdžio dalyviai nusprendė steigti regiono plėtros tarybą. Dar šiais metais kiekviena regiono Savivaldybės taryba deleguos po du narius į naująją Utenos regiono plėtros tarybą. Šie nariai metų pabaigoje susirinks į steigiamąjį susirinkimą, pasirašys Tarybos steigimo sutartį ir patvirtins veiklos nuostatus. Bus suformuota Tarybos administracija. Utenos regioną sudaro Anykščių, Ignalinos, Molėtų, Utenos, Zarasų rajonų ir Visagino savivaldybės. Visos savivaldybės pareiškė norą dalyvauti naujos regiono Tarybos veikloje.

Pasak Utenos regiono plėtros tarybos pirmininko Nikolajaus Gusevo, naujasis regiono plėtros tarybos statusas ir jo veikla padės optimizuoti regioninei politikai skirtų išteklių panaudojimą, išnaudoti natūraliai egzistuojančius teritorijų ryšius, sudarys sąlygas geriau atsižvelgti į visų regiono gyventojų poreikius ir įgyvendinamų projektų naudą. Posėdyje dalyviai patvirtino, kad Tarybos tikslas – atstovauti ne atskirų savivaldybių, o bendriems viso Utenos regiono ir jo gyventojų interesams nacionaliniu mastu.

Parengė Petras Ivanovas, Mero patarėjas
Nuotraukose – Utenos regiono plėtros tarybos pirmininkas Nikolajus Gusevas nuotolinio posėdžio metu; vyksta Tarybos posėdis.

2

{jcomments off}

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite