REIKALINGAS DARNUS, VIENINGAS DARBAS

0
46
zarasai

2020 m. lapkričio 10 d. laikraščio „Zarasų kraštas“ numeryje Nr. 87 (10060), taip pat virtualioje erdvėje Zarasų rajono savivaldybės tarybos narės Aurelija Trimonytė, Ingrida Tatarūnė straipsnyje nepagrįstai apkaltino rajono Savivaldybės merą, tarybos narių daugumą dėl nepasitikėjimo procedūros vykdymo rajono Savivaldybės administracijos direktoriui Benjaminui Sakalauskui Tarybos 2020 m. rugsėjo 25 d. posėdyje. Publikacijoje daromas psichologinis spaudimas, yra įvardijami vienuolika Tarybos narių, kurie atviru balsavimu pripažino, kad pareikštas nepasitikėjimas yra nepagrįstas ir nemotyvuotas.

Dėl minėto sprendimo pareiškimą rajono Savivaldybės tarybos 2020 m. lapkričio 26 d. posėdyje padarė ir Zarasų rajono savivaldybės tarybos Liberalų frakcijos seniūnas Kęstutis Stankevičius. Tarybos narys apkaltino Tarybos narius, merą dėl teisės aktų pažeidimo atliekant nepasitikėjimo procedūrą administracijos direktoriui Benjaminui Sakalauskui.

Pareiškiame Taryboms nariams Aurelijai Trimonytei, Ingridai Tatarūnei, Kęstučiui Stankevičiui, interpeliacijos šalininkams, taip pat visiems skaitytojams, kad publikacijoje ir pareiškime rajono Tarybos nariai sąmoningai klaidina bendruomenę. Publikacijoje net nenurodomos jokios teisės aktų nuostatos, pagal kurias šiuo atveju privalėjo vykti slaptas balsavimas.

Norime taip pat atkreipti dėmesį, kad siekiant aiškumo, pabrėžtina, kad slapto balsavimo procedūras, bei atvejus kaip ir kada privalo vykti slaptas balsavimas reglamentuoja šiuo atveju Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymas.

Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo 29 straipsnio 3 dalis numato, kad „atleidimo iš pareigų praradus pasitikėjimą ar tarnybinės nuobaudos skyrimo procedūra pradedama mero iniciatyva arba remiantis jo gauta rašytine informacija apie savivaldybės administracijos direktoriaus (direktoriaus pavaduotojo (pavaduotojų) tarnybinius nusižengimus ar apie savivaldybės tarybos pateiktus nepasitikėjimo savivaldybės administracijos direktoriumi motyvus.“

Kaip matyti iš teisinio reglamentavimo, dėl nepasitikėjimo Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriumi motyvų turi pasisakyti rajono Savivaldybės taryba ir tik po to gali būti pradedama atleidimo iš pareigų praradus pasitikėjimą procedūra ir vykdomas slaptas balsavimas.

Minimu atveju rajono Savivaldybės taryba, susipažinusi su nepasitikėjimo motyvais, rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pareiškimu ir įvertinusi visą medžiagą dėl nepasitikėjimo rajono Savivaldybės administracijos direktoriumi, dėl kaltinimų nekonkretumo, neapibrėžtumo ir neatitikimo tikrovei, jo nepateikė, todėl slapto balsavimo procedūra negalėjo būti vykdoma.

Taigi, prieš nepagrįstai kaltinant rajono Savivaldybės tarybos narius, reiktų įsigilinti ir įvertinti teisinį reglamentavimą, o ypač pagrindinį, rajono Savivaldybės tarybos nario veiklą reglamentuojantį teisės aktą – Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymą.

Man labai gaila ir skaudu, kad Tarybos narės Aurelija Trimonytė ir Ingrida Tatarūnė, apkaltinusios rajono Savivaldybės administracijos direktorių dėl nebūtų dalykų, pačios žemina jį, lygindamos administracijos vadovo darbą su Baltarusijos diktatoriaus metodais ir tuo meta nepagarbos šešėlį ant rajono Savivaldos vykdomosios institucijos. Apie ją skleisti neetišką, orumą žeminančią informaciją Tarybos narėms nedera.

Pareiškiame, kad jokie neteisėti ir nepagrįsti reikalavimai, nesveikos ambicijos neužgoš rajono Savivaldybės tarybos veiklos. Prabangos vadovautis emocijomis mes neturime ir todėl visų Tarybos narių prašome dirbti vieningai, nekelti bereikalingų aistrų, atsakingai elgtis viešoje erdvėje ir šiuo sudėtingu laiku sutelkti visų bendras pastangas ir dirbti rajono gyventojų labui. Zarasų krašto žmonės tikisi ir laukia iš mūsų konkrečių darbų ir mes jų lūkesčius pateisinsime.

Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite