ZARASIŠKIO PERGALĖS, PRALAIMĖJIMAI IR SIEKIAI

0
20
3d6679bf370a992729480fcdec398cb6

Zarasai turi ir gali kuo džiaugtis bei didžiuotis. Ledo ritulio mėgėjai pasaulyje vis dažniau išgirsta perspektyvaus ledo ritulininko zarasiškio Kosto Gusevo pavardę. Šį sezoną Lietuvos ledo ritulio rinktinės gynėjas zarasiškis Kostas Gusevas  rungtyniauja aukščiausioje Lenkijos ledo ritulio lygoje. Mūsų kraštietis šio sporto entuziastus nudžiugino gražiu žaidimu.

Apie aukščiausios Lenkijos ledo ritulio  lygos pasiekimus nuolat rašo Lenkijos  spauda, interneto portalai. Šiomis dienomis populiariausias Lenkijos sporto portalas paskelbė interviu su ledo ritulininku, kiekvienam  zarasiškiui pažįstamu Kostu Gusevu. Interviu autorius žurnalistas publikacijos pradžioje nepasakoja apie šios lygos pergales, dėmesys koncentruojamas į pralaimėjimus, analizuojamos jų priežastys. Nesėkmių būta ir skaudžių.  Kostas Gusevas pasakoja  apie  Lenkijos  ledo ritulininkų  pralaimėjimus ir dalijasi mintimis apie jų dalyvavimą tarptautinėse varžybose.              

Interviu  aukščiausioje Lenkijos ledo ritulio lygos klubo „KH Energi Toruń“ gynėjas Kostas Gusevas prisipažįsta, kad nepavyko sezono metu išvengti klaidų. Tačiau visada komanda žaidė gerą žaidimą. Pralaimėjimai buvo tik todėl, kad  jų varžovai buvo stipresni. Varžovai išnaudojo viską, o  klubo, kuriame žaidžia Kostas,  nariai puolimo metu nesukūrė nieko naujo. Varžybų metu priimti ne visada protingi sprendimai. O varžovų sprendimai dažniau buvo protingesni. Apie klaidas, pralaimėjimus visada norisi kalbėti daugiau, nes jų analizė padeda ieškoti racionalių kelių į pergalę. Laurai kelia tik džiaugsmą ir dažnai atneša nusiraminimą, o profesionaliam sportininkui to daryti negalima. Nors yra ir kuo pasidžiaugti. Klubo „KH Energi Toruń“ šiuo metu yra Lenkijos ledo ritulio lygos trečiojoje vietoje. Kostas Gusevas pasakoja, kad kalėdinių atostogų metu buvo labai rimtos treniruotės.  Jos buvo sudėtingesnės negu įprastai. Mankštinosi  du kartus per dieną. Treniruočių metu planavo varžovų taktinės priemones.  

 Kiekvienos varžybos yra svarbios, kiekvienas  laimėjimas artina prie išsvajotos pergalės. Didžiausias kiekvieno komandos nario tikslas – aukso medaliai. Jų ir siekia kartu su savo komanda zarasiškis Kostas Gusevas.

Žurnalistas prisipažįsta, kad šio sezono pradžioje niekas neprognozavo lygai puikių rezultatų. Tačiau sezonas parodė, kad šiame klube  nėra lengvai įveikiamų žaidėjų ir varžovai  varžyboms ruošėsi rimtai ir atsakingai. Interviu Kostas Gusevas sako, kad  varžovai pakeitė į juos požiūrį.   Zarasiškis  Kostas prisipažįsta –  konkurentai ėmė juos gerbti  ir po kelių rungtynių elgiasi  pagarbiai.

Interviu Kostas persikelia prisiminimais  į vaikystę ir gimtuosius Zarasus. Ten ledo ritulininkui ir  gimė  meilė šiai sporto šakai. Pirmąsias pamokas jis gavo iš tėčio. Kartu žaisdavo ledo ritulį žiemą ant užšalusio ežero. Žiemą atsirasdavo galimybė ne tik žaisti bei ir treniruotis ir  mokytis. Tuo metu jaunuolis daugiau dėmesio skyrė  karatė treniruotėms, jas rengdavo tėtis. Tačiau bėgo laikas ir  Kostą vis labiau traukė ledo ritulys.  Pradėjo  ledo ritulio treniruotes lankyti Latvijoje, nors gyveno Zarasuose. Kiekvieną dieną tėtis jį veždavo į treniruotes Daugpilyje. Už paramą, įgyvendintas svajones jis dėkingas savo tėvams. Tėtis ir šiandien neabejingas šiai sporto šakai. Jis ir dabar žaidžia ledo ritulį mėgėjų lygose.

Kostas Gusevas džiaugiasi, kad šį sezoną žaidžia  Lenkijos klube. Zarasiškiui atkaklių pastangų  ir treniruočių dėka nusišypsojo laimė ir jis pateko į aukščiausiąją  Lenkijos ledo ritulio lygą. Ji labai stipri ir ledo ritulininkas čia turi ko išmokti iš komandos, kuri pasiekia gražius rezultatus ir kupina ryžto eiti iki galutinės pergalės.                                                 

Parengė      Jonas Petronis

Nuotraukos iš asmeninio Kosto Gusevo albumo

atsisiųsti

atsisiųsti 1

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite