KLAIDOS, KURIAS DAŽNIAUSIAI DAROME NAUDODAMI INDAPLOVĘ

0
40
indaplovė

Indaplovės tikrai galėtų būti laikomos vienais geriausių virtuvės atradimų, leidžiančių išvengti ne paties maloniausio buities darbo. Visgi, kartais patogų šių prietaisų naudojimą aptemdo mūsų pačių daromos klaidos, kurios šį procesą paverčia ne mažiau komplikuotu nei indų plovimas rankomis. Siūlome susipažinti su dažniausiai daromomis klaidomis ir įsitikinti, kad patys jų nekartojate.

Persistengiama su indaplovės plovimo priemonėmis

Būtų naivu tikėtis, kad didesnis plovimo priemonės kiekis Jūsų indus pavers švaresniais – priešingai, jo perteklius gali nugulti ant jų paviršiaus, taigi Jūsų lauks papildomas plovimas. Šiuo atveju labai svarbu atidžiai skaityti kiekvieno produkto instrukcijas ir atitinkamos priemonės naudoti tiek, kiek nurodyta – tik tokiu būdu galėsite pasiekti pačių geriausių rezultatų.

Įrenginys pernelyg perkraunamas

Sveikintina, jei stengiatės išnaudoti visą savo indaplovės vietą, tačiau stengdamiesi tai padaryti, neretai ją perpildome. Tuomet indai nėra išplaunami idealiai, o be to, plovimo metu jie gali atsitrenkti vienas į kitą ir sudužti. Siekiant to išvengti, tarp visų jų reikėtų palikti pakankamai vietos, kad vanduo ir ploviklis galėtų laisvai cirkuliuoti.

Tiesa, ne pati geriausia idėja yra ir nepilnai užpildyti šį įrenginį – tuomet veltui švaistomi ištekliai, o taip pat padidėja ir jų sudužimo ir pažeidimų rizika. Išimtis taikoma nebent tais atvejais, jeigu indaplovėje yra speciali pusinė programa. Siekiant išvengti šių klaidų, labai svarbu apie tinkamiausią talpą pagalvoti dar tuomet, kai svarstoma, kaip išsirinkti indaplovę – taip ateityje rūpesčių bus gerokai mažiau.

Ant indų paliekama per daug maisto likučių

Šiuolaikinės indaplovės kone idealiai pašalina visus maisto likučius, tačiau net ir pažangiausiems įrenginiams gali kilti problemų, jei jų bus šiek tiek per daug. Didesnės maisto liekanos gali užkimšti kanalizaciją ar užblokuoti purkštuvą, tad procesas nebebus toks efektyvus, kaip kad galėtumėte tikėtis. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad indus turite papildomai išplauti – užteks, jei nuo jų paprasčiausiai nubrauksite maisto perteklių.

Sudedami netinkami indai

Tikriausiai esate girdėję, kad toli gražu ne visi indai gali būti plaunami indaplovėje – tai ypač taikytina medienai, variui, ketam ir itin trapiems stiklams. Tad prieš dėdami juos į indaplovę, būtinai įsitikinkite, ar iš tiesų galite tai daryti – ši informacija tikrai yra lengvai pasiekiama. Priešingu atveju rizikuosite pažeisti ne tik šiuos indus, bet ir tuos, kurie visgi yra tinkami tokiam plovimui.

Pamirštama indaplovės priežiūra

Savaime suprantama, jog norisi, kad šis įrenginys tarnautų kuo ilgesnį laikotarpį – šis niuansas priklauso ir nuo to, ar tinkamai jį prižiūrėsite. Maždaug kartą per mėnesį reikėtų išvalyti filtrą, o taip pat – reguliariai valyti šonus, stalčius ir purkštukus. Kartais indaplovę pravartu išplauti su puse puodelio acto – pastačius jį viduje ir įjungus ilgiausiai trunkančią bei aukščiausią temperatūrą siūlančią programą, ne tik atsisveikinsite su riebalais, bet ir panaikinsite blogą kvapą. Žinoma, ne mažiau svarbu įsigyti ir patikimą įrenginį – kokybiškos indaplovės internetu parduodamos Pigu.lt el. parduotuvėje.

Neteisingai iškraunami indai

Jei norite išvengti papildomos netvarkos, pasibaigus programai, indus pradėkite iškrauti nuo apatinės lentynos. Viršuje neretai gali būti užsilikusio vandens likučių, kurie vėliau subėgs ant švarių Jūsų indų – nors tai nėra itin didelė katastrofa, net ir tokių rūpesčių lygiai taip pat galima išvengti.

Nustoję kartoti šias klaidas, indus šio prietaiso pagalba išplausite ir greičiau, ir gerokai patogiau. Indaplovės pritaikymas kasdienybėje tikrai nėra sudėtingas – pradėję ją naudoti teisingai, ir patys tuo įsitikinsite.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite