PAGARBOS BĖGIMAS „GYVYBĖS IR MIRTIES KELIU” 2021 ZARASUOSE

0
30
IMG 20210113 080309 01

Laisvė – pirmasis ir tikrasis žmogaus ir visos tautos laimės ir gerovės šaltinis. Šiandien Modestas Stumbrys pagarbos bėgimą „Gyvybės ir mirties keliu” 2021 pirmąkart bėgo Zarasuose.

Jam šis bėgimas yra svarbus simbolis. Fiziškai Modestas bėgo vienas, todėl leido sau pasirinkti ir trasą ir laiką. Bėgimo laiką pasirinko tokį, kad išbėgtų su tamsa, o baigtų bėgimą auštant.

Modestas Stumbrys kasmet šį bėgimą tradiciškai įveikia mūvėdamas tik bėgimo batelius ir šortus. Šįmet ne išimtis, šonus glostant rytiniam vėjui ir spaudžiant lengvam šaltukui, šalčio entuziastas apibėgo aplink Zaraso ežerą. Pažvelgus iš šalies, pasakytum, jog vyras nebijo šalčio, tačiau jis teigia, kad pamilti šalčio neįmanoma, gali tik susitaikyti su juo ir tiek. Dukart Lietuvos šalčio rekordą pasiekęs Modestas džiaugiasi galėdamas šįmet paminėti laisvę Zarasuose, kur juntama šventinė nuotaika nuo pat ryto.

Lietuvių tautos ryžtą ir pasiaukojimą parodė 1991 m. Sausio 13-osios įvykiai. Jie pareikalavo nemažai aukų: apie 700 žmonių buvo sužeisti, 14 žuvo. Tai – Loreta Asanavičiūtė, Virginijus Druskis, Darius Gerbutavičius, Rolandas Jankauskas, Rimantas Juknevičius, Alvydas Kanapinskas, Algimantas Petras Kavoliukas, Vidas Maciulevičius, Titas Masiulis, Alvydas Matulka, Apolinaras Juozas Povilaitis, Ignas Šimulionis, Vytautas Vaitkus, Vytautas Koncevičius.

Praeities herojus turime gerbti, ateities herojus turime auginti, nes patys esame herojai! Su švente! Težydi!

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite