LAIKINAI SUSTABDYTAS SKIEPIJIMAS VIENOS SIUNTOS „BIONTECH“ IR „PFIZER“ VAKCINA

0
13
sustabdyta siunta

Trečiadienį Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) buvo informuota, kad sausio 12 d. galimai buvo pažeista šalčio grandinė transportavimo metu, pristatant dviejų farmacijos kompanijų „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakciną į koordinuojančius centrus: Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikas ir Respublikinę Panevėžio ligoninę.

SAM skubiai informavo koordinatorius, kad laikinai sustabdytų skiepijimą šios siuntos vakcina. Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai (VVKT) pavesta iki trečiadienio vakaro ištirti, ar gabenimo metu įvykęs temperatūrų svyravimas turėjo įtakos vakcinai. SAM duomenis perdavė „Pfizer“ atstovybei Lietuvoje, kad gamintojas pateiktų išvadą, ar nustatyti svyravimai neturėjo įtakos vakcinos kokybei.

Dar šiandien laukiama išvadų iš VVKT ir „Pfizer“ atstovybės Lietuvoje, ar galimas tolimesnis šių vakcinos dozių naudojimas. Minimoje siuntoje buvo 4680 vakcinos nuo COVID-19 ligos dozių: po 2340 vakcinos dozių Kauno ir Panevėžio regionams.

Preliminariu „Pfizer“ atstovybės Lietuvoje vertinimu, temperatūros nuokrypis transportavimo metu buvo leistinose ribose ir poveikio vakcinoms neturėjo.

SAM Spaudos tarnyba

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite