NEFORMALIAJAM VAIKŲ ŠVIETIMUI ŠIEMET IŠ BIUDŽETO SKIRIAMA 17 MLN. EURŲ

0
20
neformalus

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija 2021 m. neformaliajam vaikų švietimui skyrė 17 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų. Pernai iš ES paramos lėšų buvo skirta 12 mln. eurų.

„Iki šiemet neformalusis vaikų švietimas buvo finansuojamas iš Europos Sąjungos skiriamų lėšų. Viena vertus, jos senka, o antra – tokiai svarbiai ugdymo sričiai lėšos turi būti skiriamos valstybės biudžete. Valstybė savo vaikams neabejotinai turi garantuoti ne tik kokybišką formalųjį išsilavinimą, bet ir prisidėti prie meninio, sportinio, technologinio ar kitokio asmenybę lavinančio ugdymo, sudaryti vaikams kuo daugiau galimybių plėsti akiratį, prasmingai leisti laisvalaikį“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Pinigai, skirti neformaliajam vaikų švietimui, bus paskirstyti savivaldybėms, atsižvelgiant į mokinių, kurie praėjusių metų rugsėjo 1 d. mokėsi pagal bendrojo ugdymo programas, skaičių. Lėšos savivaldybėms bus skiriamos tolygiai kiekvienam ketvirčiui, įskaitant ir vaikų vasaros atostogų mėnesius. Taigi, neformaliojo vaikų švietimo būreliai galės vykti ir vasarą.

Šiemet taip pat planuojama palengvinti neformaliojo vaikų švietimo programų teikėjų ir savivaldybių administracinę naštą: rengiamasi suvienodinti paraiškų teikimo terminus savivaldybėse, supaprastinti švietimo registrus, kad jie taptų „draugiškesni“ vartotojui, sudaryti galimybę, kad programos, kurios vykdomos keliose savivaldybėse, būtų akredituotos kaip nacionalinės.

Šiemet dėl karantino visa neformaliojo švietimo veikla vyksta tik nuotoliniu būdu.

Kasmet neformaliojo vaikų švietimo veiklose dalyvauja apie 60 proc. mokyklinio amžiaus vaikų.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite