ĮKVĖPTI JUDĖTI

0
32
ikvepti

Zarasų mieste, šalia kempingo „Zarasai“ teritorijos, kur neseniai Zarasų rajono savivaldybės administracija įvykdė dviračių ir pėsčiųjų tako projektą, kuriamas Sveikatingumo ir sporto parkas.

Bendrą Zarasų rajono savivaldybės administracijos ir Zarasų turizmo ir verslo informacijos centro projektą „Socialinės įtraukties didinimas per sportinę veiklą“ finansuoja Sporto rėmimo fondas, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas (projekto Nr. SRF-SIĮ-2020-1-0277), skirdamas 85 proc. jo vertės. Projekto vertė – 114 874 eurų, iš kurių 17 234 eurais prisideda Zarasų rajono savi valdybės administracija.

Projekto metu bus sutvarkyta aplinka ir sukurtos trys laipiojimo medžiais trasos pietinėje Zaraso ežero pakrantėje. Trasos turės 80 kliūčių ruožą, bus sudarytos universalaus dizaino principais, su skrydžiu pirmyn ir atgal į šalia esančią Putinų salą. Be to, šalia laipynių trasų bus įrengti lauko sporto treniruokliai, vaikų žaidimo aikštelė. Labai svarbi žinia neįgaliųjų bendruomenei – dalis parko įrangos bus pritaikyti neįgaliems žmonėms, o vieną iš įrengiamų trasų bus galima pravažiuoti su neįgaliųjų vežimėliais. Įrengiant trasas ir treniruoklius konsultuojamasi su Lietuvos žmonių su negalia sąjungos atstovais – iš jų gaunama daug vertingų patarimų.

Kita svarbi projekto dalis – sveikatinimo sritis. Projektas palankus šeimai, jis skirtas įvairaus amžiaus asmenims, vaikams. Teritorija taps ne tik patrauklesne atvažiuojantiems turistams, miesto svečiams, bet ir Zarasų krašto gyventojams. Tokiuose parkuose yra patrauklu vystyti aktyvaus poilsio veiklą, kuri įtraukia ne tik pavienius asmenis, o yra patraukli šeimų laisvalaikio praleidimo vieta.

Pasak Zarasų rajono savivaldybės mero, Lietuvos kurortų asociacijos viceprezidento Nikolajaus Gusevo, tokie projektai skatina Zarasų miesto, kaip patrauklios kurortinės vietovės, kurioje patogu gyventi, poilsiauti ir dirbti, vystymą. Zaraso ežero pietinėjepusėje atsivers dar viena erdvė, skirta sportui ir aktyviam poilsiui –skirtingo amžiaus, fizinio pajėgumo asmenims, neįgaliesiems. Jipapildys sporto ir aktyvaus poilsio erdves, kurias sukūrė Zarasų rajono savivaldybė, įgyvendindama Europos Sąjungos ir nacionalinius projektus. Šis projektas prisidės ne tik prie sportinio turizmo plėtros, bet ir vietos bendruomenės fizinio aktyvumo didinimo ir sveikatinimo. Zarasų rajono savivaldybė numato papildomaiprisidėti prie aplinkos sutvarkymo darbų, šios teritorijos atskleidimo ir pritaikymo visuomenės aktyvaus laisvalaikio poreikiams.

Zarasų turizmo ir verslo informacijos centro direktorės Nijolės Šukštulienės teigimu, projekto idėja gimė norint toliau vystyti Zarasų kempingo teikiamas aktyvaus poilsio paslaugas, kartu motyvuojant zarasiškius ir miesto svečius dalyvauti sportinėje veikloje. Kartu siekiama sukurti įdomią ir patrauklią bendruomenei aplinką.Panašius parkus jau įsirengė daug Lietuvos kurortų ar kurortinių teritorijų. N. Šukštulienė įsitikinusi, kad šis parkas paspartins turizmo paslaugų plėtrą, kempingo populiarumą ir Zarasų, kaip kurortinės teritorijos, patrauklumą.

Sveikatingumo ir sporto parko įrengimo darbai sparčiai juda įpriekį. Šiuo metu yra pasirašyta rangos sutartis su UAB „Orangutangu“, kuri laimėjo laipynių trasai įrengti atvirą viešąjį pirkimų konkursą. Kaip pasakoja Zarasų turizmo ir verslo informacijos centro projektų vadovas ir šio projekto koordinatorius Ramūnas Keršys, dabar prie kempingo ‚Zarasai“ atliekami Zaraso ežero pakrantės paruošiamieji darbai, kad UAB „Orangutangas“, kuris specializuojasi panašių laipynių parkų įrengimu, galėtų pradėti tiesti trasas. Ruošiamos vietos vaikų žaidimų aikštelei bei treniruokliams, kurių bus 15, įrengti. Darbo išties nemažai, nes bus tvarkomi net keturi Zarasų rajono savivaldybei priklausantys sklypai (įskaitant Putinų salą).

Tikimasi kad jau šių metų balandžio pabaigoje ar gegužės pradžioje naujasis Zarasų sveikatingumo ir sporto parkas ims veikti.Beje, pranešdamas džiugią žinią Ramūnas Keršys patikino, kad tam tikrą laiką laipynių trasos funkcionuos nemokamai, tad išmėginti trasas ir treniruoklius galės visi įvairaus amžiaus ir skirtingų sportinių galimybių zarasiškiai.

Informaciją parengė projektą įgyvendinančios organizacijos:

Zarasų rajono savivaldybės administracija,

VšĮ Zarasų turizmo ir verslo informacijos centras

Ramūno KERŠIO nuotraukose – vyksta Zarasų sveikatingumo ir

sporto parko įrengimo paruošiamieji darbai.

Nr1 pgr

Nr. 2 IMG 1972 jpg

Nr.3 DJI 20210114 104158 356

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite