NERAKINAMŲ AUTOMOBILIŲ LIKIMAS

0
18
983 bd38b71c136d9b6b18a31fe8a5e8ce16

Paliktas automobilis ir jame esantis turtas – lengvas grobis ilgapirščiams. Vagysčių iš (nuo) automobilių pastaraisiais metais Utenos apskrityje sumažėjo, tačiau tai greičiausiai užmigdė gyventojų budrumą ir vagišiams vėl suteikė šansą pasipelnyti.

Policijos pareigūnai pastebėjo, kad Utenos apskrityje 2020 m. IV ketvirtį išaugo vagysčių iš (nuo) transporto priemonių skaičius, užregistruota net 13 tokių atvejų (4 nusikalstamos veikos vien Zarasų rajone). Pastebėta ir dar viena neigiama tendencija: gyventojai ne tik palieka pinigines, įrankius ar kitus vertingus daiktus automobiliuose, bet dažnai ir patį automobilį palieka neužrakintą. Dažniausiai pasitaikantys patekimo į transporto priemonę būdai – pasinaudojimas neužrakintomis durimis ir spynos sulaužymas.
Ketvirtąjį 2020 m. ketvirtį, iš 4 Zarasų rajone įvykdytų vagysčių iš (nuo) automobilių, 3 atvejais buvo pasisavinti pinigai (iš viso 520 eurų), o vieną kartą pavogtas automobilis – vagiams tai padaryti nebuvo sudėtinga, kadangi automobilis ne tik buvo paliktas neužrakintas, bet ir su rakteliais užvedimo spynelėje.

Nesunku nuspėti, kad įprastai vagių grobiu tampa daiktai, kuriuos galima lengvai paimti negaištant laiko. Piniginės, kompiuteriai, krepšiai, darbo įrankiai būna pirmas ir pagrindinis taikinys vagiams patekus į Jūsų automobilį. Suprantama, kad gali būti nepatogu kas kartą grįžus namo išsikrauti darbo įrankius ir atrodo netikslinga pasiimti vertingus daiktus, kai jau kitą rytą vėl juos teks neštis į automobilį. Tačiau tos kelios akimirkos ar papildomai sugaištos minutės gali sutaupyti daug daugiau Jūsų laiko ir pinigų. Minėtų nusikalstamų veikų metu, didžiausia patirtos žalos suma siekė net 800 eurų! Žinoma, reikėtų nepamiršti ir tai, kad net ir kieme, po Jūsų namų langais stovintis automobilis gali tapti ilgapirščių taikiniu.

Saugokite savo turtą!

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato
Zarasų rajono policijos komisariato informacija

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite