STATINIŲ NAUDOTOJŲ (SAVININKŲ) DĖMESIUI

0
19
varvekliai
Atkreipiame statinių savininkų (naudotojų) dėmėsi į tai, kad žiemos sezonu ant statinių stogų kaupiasi sniegas, o dėl temperatūros pokyčių formuojasi ledas ar vanduo, todėl padidėja laikančiųjų konstrukcijų apkrovos. Tai turi įtakos konstrukcijų mechaniniam atsparumui ir pastovumui, todėl didėja statinių galimų griūčių rizika. Ypatingai žiemą prižiūrėti reikia šiuolaikinius prekybos centrus ir kitų paskirčių statinius, kurie yra pastatyti iš lengvų metalo konstrukcijų.

Siekiant išvengti galimų avarijų ar nelaimingų atsitikimų, statinių savininkus (naudotojus), statinių savininkams (naudotojams) būtina stebėti sniego storį ir jo poveikį statiniui bei imtis skubių priemonių ir pašalinti susikaupusį sniegą bei ledą nuo statinių išorinių atitvarų. Tik tokiu būdu galima išvengti neleistinų konstrukcijų deformacijų ir skaudžių avarijų pasekmių.                 
 
Priminame, kad už statinių naudojimą ir techninę priežiūrą yra atsakingi statinių savininkai (naudotojai), kurie statinių techninė priežiūra privalo atlikti remiantis STR 1.07.03:2017 „Statinių techninės ir naudojimo priežiūros tvarka. Naujų nekilnojamojo turto kadastro objektų formavimo tvarka.“ Nustatytų statinio naudojimo ir priežiūros reikalavimų, kad būtų išlaikytos statinio (jo dalių, inžinerinių sistemų) savybės, atitinkančios esminius statinio reikalavimus.
 

Statybos ir komunalinio ūkio skyriaus informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite