ĮGYVENDINANT PROJEKTĄ DUSETOSE NUMATYTA ATNAUJINTI PĖSČIŲJŲ TAKĄ

0
25
min news zrs 118 zenklas 2015 04 13

Zarasų rajono savivaldybės administracija pradeda įgyvendinti projektą Nr. 04.5.1-TID-R-516-91-0007 „Pėsčiųjų takų tinklo plėtra Dusetose, Zarasų rajone“ (toliau – Projektas). 2020 m. gruodžio 4 d. Zarasų rajono savivaldybės administracija ir VšĮ Centrinė projektų valdymo agentūra pasirašė finansavimo sutartį.

Dusetų mieste (Zarasų raj.) pėsčiųjų takų tinklas per mažai išvystytas, tai apriboja gyventojų judėjimo galimybes. Siekiant plėsti gyventojų galimybes rinktis įvairias judėjimo priemones bei kryptis inicijuotas projektas, kuriuo bus plečiamas pėsčiųjų takų tinklas. Planuojama rekonstruoti esamą labai blogos būklės šaligatvį Vilniaus gatvėje (Dusetų m.) įrengiant pėsčiųjų taką. Dalis Vilniaus gatvės pėsčiųjų tako yra sutvarkyta, tad įgyvendinus projektą (sutvarkius likusią nerekonstruotą tako dalį) bus praplėstas pėsčiųjų tinklas Dusetų mieste. Atnaujintas takas praplės gyventojų mobilumo galimybes renkantis sveikatai naudingesnius judėjimo būdus, tuo pačiu bus prisidedama prie aplinkos taršos mažinimo.

Projekto naudą pajus Dusetų miesto gyventojai bei svečiai. Įgyvendinus projektą, bus atnaujintas šaligatvis (ilgis – 435 m), taip pat padidės miesto patrauklumas bei gyventojų saugumas, pagerės judėjimo galimybės ir gyvenamoji aplinka miesto gyventojams, sumažės neigimas poveikis aplinkai.

Šiuo metu rengiami rangos darbų viešojo pirkimo dokumentai, 2021 m. pavasarį planuojama pradėti šaligatvio atnaujinimo darbus Vilniaus gatvėje Dusetų mieste. Numatoma Projekto veiklų pabaiga – 2021-11-30.

Projektas „Pėsčiųjų takų tinklo plėtra Dusetose, Zarasų rajone“ finansuojamas iš Europos regioninės plėtros fondo pagal 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 4 prioriteto „Energijos efektyvumo ir atsinaujinančių išteklių energijos gamybos ir naudojimo skatinimas“ Nr. 04.5.1-TID-R-516 priemonę „Pėsčiųjų ir dviračių takų rekonstrukcija ir plėtra“. Projekto vertė – 48 876,56 Eur, iš jų: Europos Sąjungos lėšos – 41 544,07 Eur, rajono Savivaldybės biudžeto lėšos – 3 666,25 Eur, Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos – 3 666,24 Eur.

Finansuojama iš Europos regioninės plėtros fondo
www.esinvesticijos.lt


Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite