DUSETOSE ĮTEIKTA KULTŪROS IR MENO PREMIJA

0
15
1
Kasmet Zarasų rajono savivaldybėje Vasario 16-osios minėjimo metu įteikiama Kultūros ir meno premija. Šiemet šios premijos skyrimo komisija   premiją paskyrė Kultūros centro Dusetų dailės galerijos informacijos specialistei Vilijai Visockienei.

Dusetiškė premijos nusipelnė už kūrybinių inovacijų fotografijoje, karpiniuose, poezijoje diegimą, puoselėjant Zarasų krašto kultūrinę įvairovę bei garsinant Dusetų kraštą. Vilijos Visockienės kandidatūrą pateikė Kultūros centras Dusetų dailės galerija, o rekomendacijas parengė šio kūrybingo krašto bendruomenė: Dusetų literatų klubas ,,Atgaiva“, Dusetų seniūnijos ir parapijos bendruomenės santalka, Dusetų seniūnija, laikraščio ,,Dusetos“ redakcija ir  Dusetų kultūros fondas.  
 
Šiemet Kultūros ir meno premijos įteikimo ceremonija įvyko kitokia nei ankstesniais metais. Prie Kultūros centro Dusetų dailės galerijos laureatę pasveikino Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas. Jis  palinkėjo laureatei tolimesnės kūrybinės sėkmės, naujų ieškojimų ir atradimų. Meras džiaugėsi Vilijos kūryba. Laureatė yra surengusi daugiau kaip dešimt personalinių savo kūrybos parodų Lietuvoje. Ji daugiau nei 30 grupinių fotografijos, popieriaus karpinių parodų Lietuvoje, Latvijoje, Japonijoje, Rusijoje, Ukrainoje dalyvė. Iš šių parodų Vilija atvežė į Dusetas diplomus, prizus, medalius. Dienos šviesą išvydo penkios meninės kūrybos knygos. Vilija Visockienė albumo „Dusetos. Seniau ir dabar“ bendraautorė. Praėjusias metais Dusetų meno fondas išleido poezijos ir fotografijos albumą „Sartų haiku“. Šio albumo autoriai Vilija ir dusetiškis Genadijus Kovaliovas. Dusetiškės kūriniais iliustruota daugiau kaip dešimt knygų.  
 
Meras įteikė premijos laureato diplomą, dovaną ir padovanojo Lietuvos Respublikos vėliavą. Kultūros ir meno laureato premijos laureatę taip pat sveikino Kultūros centro Dusetų dailės galerijos direktorius Alvydas Stauskas, Dusetų seniūnijos ir parapijos bendruomenių santalkos pirmininkė Aldona Žiliukienė, Dusetų seniūnas Saulius Kėblys.              
 
Tą diena Dusetose, prie Nepriklausomybės paminklo, vyko Lietuvos Valstybės atkūrimo šventinis renginys. Prie paminklo meras Nikolajus Gusevas, kiti svečiai uždegė atminimo žvakutes. Čia buvo pagerbtas ir Zarasų krašto garbės pilietis Petras Ramanauskas. Jis Garbės piliečio regalijų nusipelnė  už drąsą ir meilę Tėvynei ginant Lietuvos Nepriklausomybę bei ištikimai tarnaujant Zarasų savanoriškoje krašto apsaugoje ir aktyvią visuomeninę veiklą. Petrui Ramanauskui meras Nikolajus Gusevas įteikė padėkos raštą, dovaną ir Lietuvos Respublikos vėliavą.
 
Šių apdovanojimų taip pat nusipelnė ir kiti  Sausio 13-osios įvykių dalyviai –  dusetiškis Faustas Strazdas, Salako miestelio gyventoja Marytė Dicevičienė, zarasiškis Klemensas Brazauskas. Apdovanojimus šventinę dieną įteikė meras Nikolajus Gusevas, laisvės kovotojus taip pat sveikino rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius, rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius.
 
Petras Ivanovas
Nuotraukose – neįprastos Vasario 16-osios minėjimo šventinės akimirkos.
 
Autoriaus nuotrauko

2

3

4

5

6

7

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite