PAREIŠKIMAS

0
14
Daiva Keleciene FOTO

,,PROBLEMA SPRENDŽIAMA JOS NESPRENDŽIANT, O OPOZICIJOJE DIRBANČIŲ TARYBOS NARIŲ INICIATYVOMS REIKIA ZARASŲ ĮSTAIGŲ VADOVŲ LEIDIMŲ“

Kai tarybos narių iniciatyva teikti alternatyvius teisės aktų projektus ribojama dėl to, kad nėra gautas Zarasų sporto centro direktorės prašymas, sunkiai suvokiama blaiviai mąstančiam politikui.

Į šiandienos Zarasų rajono savivaldybės tarybos posėdžio darbotvarkę įtrauktas klausimas „Dėl Zarasų rajono savivaldybės patikėjimo teise valdomo žemės sklypo nuomos ir papildomų sąlygų nustatymo“. Šiuo sprendimo projektu inicijuojama daugiau nei 10 ha žemės sklypo, kuriame yra dabartinio Zarasų aerodromo infrastruktūra (takas), nuoma.

Cituoju Zarasų gyventojo, aviaentuziasto, šios srities žinovo vertinimą:

„Skaitant sprendimo projektą susidarė įspūdis, kad siekiama išspręsti problemą jos nesprendžiant. Nuoma sprendime numatytomis sąlygomis yra tik problemos konservavimas, be jokių ateities perspektyvų. Nuomininkas aerodrome galės žaisti futbolą atsineštu su savimi kamuoliu, taip pat privalės mokėti nuomos mokestį, tvarkyti ir prižiūrėti aerodromą, leisti aerodromu naudotis vaikų sklandymo mokyklai. Viskas. Aviacija yra ženkliai daugiau nei futbolas. Akivaizdu, kad sutarties autorius apie aviacines veiklas suvokimo neturi ir net negalvojo, ko reikia, kad veiklos galėtų vykti.

Nuomojamame objekte (aerodrome) nėra sąlygų laikyti aviacinę techniką…

Nekalbama aerodromo tinkamumo pažymėjimą..

Nieko nėra žinoma apie situaciją su elektros energija nuomojamame objekte…“

VRK „Švari savivalda“ turi kitą, alternatyvų siūlymą. Inicijavome sprendimo projekto parengimą. Deja gavome atsakymą, kad:

„Akivaizdu, kad toks sprendimas prieštarautų galiojantiems teisės aktų reikalavimams ir būtų neteisėtas.

Zarasų rajono savivaldybės administracija galėtų parengti rajono Savivaldybės tarybos sprendimo projektą dėl valstybei nuosavybės teise priklausančio, rajono Savivaldybės patikėjimo teise valdomo žemės sklypo perdavimo pagal panaudos sutartį Zarasų sporto centrui, jeigu iš šios įstaigos būtų gautas prašymas, kaip tą reglamentuoja Valstybinės žemės perdavimo neatlygintinai naudotis taisyklės“

Neturiu komentarų…

Mūsų iniciatyva buvo paremta galimybe užtikrinti Zarasų aerodromo, kurio istorija prasideda dar 1916 m., plėtrą. Formuojame ilgalaikius sprendimus ir galimybes Zarasų mokiniams užsiimti sklandymu tinkamai ir lygiomis sąlygomis su sportuojančiais sporto salėse, stadionuose.

Siūlytume artimiausioje perspektyvoje šioje teritorijoje ieškoti galimybių iš ES fondų ir/ar Zarasų rajono biudžeto lėšų įrengti visą infrastruktūra aerodromo veikloms. Aerodromas turėtų priimti mažuosius sraigtasparnius, užtikrinti pilnavertį vaikų ugdymą ir aviasrityje.

Aerodromas yra tik laukas atitinkantis nustatytus reikalavimus ir skirtas orlaiviams kilti ir leistis. Tai nėra orouostas. Reikia tik minimalaus servizo ir galimybių saugiai laikyti įrangą. Galime ir plėstis, kurti galimybes aviaturizmui įrengdami ir solidesnę infrastruktūrą.

Pirminiais skaičiavimais angaro pastatymui, elektros, vandentiekio ir nuotekų šalinimo įrenginių įrengimui, užtektų iki 50 t. biudžeto asignavimų. Jei paieškotume galimybių ir parengtume paraiškas ES fondams….

 Mere, direktoriau ar tikrai Zarasų rajono savivaldybės tarybos narių teisės gali būti ribojamos dėl Zarasų sporto centro direktoriaus prašymų nebuvimo? 

Kviečiame Tarybos narius atidėti šio sprendimo priėmimą.

Zarasų rajono savivaldybės tarybos narė                                              

Daiva Kelečienė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite