TAPYTOJO PETER BROOK JORKŠYRO GRAFYSTĖS PEIZAŽAS VAIKŲ AKIMIS

0
33
1

Zarasų viešojoje bibliotekoje Vaikų literatūros skyriaus edukacinėse erdvėse eksponuojama paroda atkeliavusi iš Jungtinės Karalystės. Kūrinių autoriai Bradfordo jaunųjų meistrų meno mokyklos ugdytiniai. Jaunieji kūrėjai piešdami pastelėmis savo piešiniuose pavaizdavo žiemą su jos spalvomis ir atspalviais.

Tai jau ketvirtoji paroda į Zarasų viešąją biblioteką atkeliavusi iš Jungtinės Karalystės.  Pirmoji paroda „Auksinis abstrakcijos amžius“ bibliotekos lankytojus pradžiugino 2017 m. 2018 m. parodoje „Pasaulio interpretacija pagal Čiurlionį“ eksponuoti kūriniai tapyti akvarelėmis. Ši paroda  buvo jungtinė, dalies piešinių autoriai buvo Zarasų meno mokyklos mokiniai. 2020 m. vasarą eksponuota piešiniai ir pagal juos sukurti linoraižiniai.

Bradfordo vaikų ir jaunimo meno mokyklos įkūrėja ir vadovė, biomedicinos mokslų daktarė zarasietė Virginija Kuosaitė Knowles pastebi, kad Jorkšyro grafystės tapytojo Peter Brook įkvėpti žiemos peizažai gal ir nėra techniškai labai sudėtingi darbeliai. Tačiau ši technika reikalauja jautrumo ir kantrybės, tam kad popieriuje išliktų kreidelių potėpiai ir spalvų virsmo subtilybės. P. Brook tapė Vakarų Jorkšyro kalvas ir vienkiemius, labai jautriai naudodamas ribotas spalvas, padedančias atkurti dienos ir sezono nuotaiką. Mokyklos ugdytinių pastelės išsaugojo tą žiemišką atšiaurią vėjams atvirų kalvų atmosferą.

Mielai kviečiame parodą aplankyti iki gegužės 17 d.

Parengė Zina Černovienė, Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė pagal V. Kuosaitės Knowles pateiktą informaciją

Nuotraukos Z. Černovienės

2

3

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite