SENJORŲ APKLAUSĄ DĖL VAKCINACIJOS IR REGISTRACIJĄ VYKDYS IR SENIŪNIJŲ DARBUOTOJAI. KVIEČIAME GYVENTOJUS PRIORITETO TVARKA REGISTRUOTIS VAKCINAI NUO COVID-19 LIGOS (KORONAVIRUSO INFEKCIJOS)

0
14
skiepai vaistinėjė

Informuojame, jog Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) papildė skiepijimo nuo koronaviruso (COVID-19) prioritetinių grupių sąrašą. Po senjorų skiepytis kviečiami visi švietimo įstaigų darbuotojai ir abiturientai.

Skiepytis prioriteto tvarka galės tiek pačių švietimo įstaigų, tiek maitinimo, valymo ir kitas paslaugas jose teikiančių įmonių darbuotojai, taip pat asmenys, vykstantys vykdyti lituanistinį švietimą užsienyje.

Kartu mokytojais ir baigiamųjų klasių moksleiviais galimybę pasiskiepyti turės sveikatos mokslų studijų krypčių programų studentai, dalyvaujantys klinikinių įgūdžių užsiėmimuose arba atliekantys klinikinę praktiką gydymo įstaigose ir vaistinėse.

Prioritetinių grupių sąrašą papildė šie į užsienį išvykstantys asmenys:

– vykstantys dirbti į Lietuvos Respublikos diplomatines ir konsulines įstaigas užsienio valstybėse bei kartu su jais vykstantys šeimos nariai;
– vykstantys atstovauti Lietuvos Respublikai 17-oje tarptautinėje Venecijos architektūros bienalėje ir „Eurovizijos dainų konkurse 2021“;

– vykstantys dalyvauti aukšto meistriškumo sporto varžybose;

– vykstantys į karių mokymus ar pratybas.

Skiepijant jaunesnius nei 65 metų gyventojus, prioritetas bus teikiamas gaunantiems imunosupresinį ar imunomoduliuojantį gydymą, sergantiems cukriniu diabetu su komplikacijomis bei lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, plaučių (su kvėpavimo nepakankamumu) ir kepenų ligomis, laukiantiems organo ar audinio transplantacijos, sunkesnę neįgalumo formą turintys gyventojai bei juos slaugantys šeimos nariai.

Visas rizikos veiksnių sąrašas ir ligų klasifikacijos kodai nurodyti sveikatos apsaugos ministro įsakyme, kurį rasite ČIA.

Į sąrašą institucijų, kurių darbuotojai vykdo gyvybiškai svarbias valstybės funkcijas ir gali būti skiepijami prioriteto tvarka, jeigu turi kontaktą su kitais asmenimis, įtrauktos Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba, Vadovybės apsaugos tarnyba, Specialiųjų tyrimų tarnyba, Valstybės saugumo departamentas, Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas ir savivaldybių priešgaisrinės tarnybos. Kartu su šia prioritetine grupe taip pat bus skiepijami Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojai, užtikrinantys karantino režimo priemonių laikymosi kontrolę ir turintys tiesioginį kontaktą su kitais asmenimis.

Skiepytis prioriteto tvarka galės asmenys, kuriems Lietuvos Respublikos teisės aktų, reglamentuojančių socialinių paslaugų valdymą, skyrimą ir teikimą bei neįgaliųjų socialinę integraciją, nustatyta tvarka yra nustatytas nesavarankiškumo lygis ir nuolatinės slaugos poreikis arba nuolatinės priežiūros I lygio poreikis, didelių ar vidutinių specialiųjų poreikių lygis, juos slaugantys šeimos nariai, asmenys, kuriems teismas paskyrė namuose slaugyti sunkiai sergantį asmenį, taip pat vaikus iki 18 metų, kuriems nustatytas nesavarankiškumo lygis ir sunkus ar vidutinis neįgalumo lygis, prižiūrintys tėvai (įtėviai) ar globėjai.

Be to, labai svarbu yra paskiepyti visus 65 m. ir vyresnius asmenis, todėl pageidaujančius šių grupių gyventojus skiepytis, prašome aktyviai registruotis žemiau nurodytais telefonais.


Registruotis skiepijimui gali ne tik aukščiau nurodytos gyventojų grupės, bet visi virš 18 metų amžiaus gyventojai, kurie bus paskiepyti pagal prioritetinius sąrašus, kuriuos nustato Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministras.
 
  

Primename, kad registruotis skiepijimui COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina, galite paskambinę Zarasų rajono savivaldybės viešosios įstaigos Pirminės sveikatos priežiūros centro tel. 8 686 60610.

Taip pat seniūnijų gyventojai gali registruotis vakcinacijai šiais telefonais:
• Antalieptės seniūnija – 8 385 57 250;
• Antazavės seniūnija – 8 385 36 744;
• Degučių seniūnija – 8 385 36 234;
• Dusetų seniūnija – 8 385 56 566;
• Imbrado seniūnija – 8 385 36 011;
• Salako seniūnija – 8 385 59297;
• Suvieko seniūnija – 8 385 36330;
• Turmanto seniūnija – 8 385 58 231;
• Zarasų kaimo seniūnija – 8 385 30782;
• Zarasų miesto gyventojų registracija vyksta Ignalinos Visuomenės sveikatos biuro Zarasų skyriaus telefonu: 8 64715595.

Atkreipiame gyventojų dėmesį, kad senjorų (65metai ) apklausą dėl vakcinacijos ir registraciją vykdys ir seniūnijų darbuotojai.

COVID-19 persirgę gyventojai nuo šiol galės būti skiepijami praėjus ne trims, o šešiems mėnesiams po ligos diagnozės. Jeigu žmogus susirgs po pirmos vakcinos dozės, antroji dozė taip pat bus atidedama šešiems mėnesiams.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite