NUSTATYTI VALSTYBINĖS ŽEMĖS NUOMOS MOKESČIO TARIFAI IR LENGVATOS 2021 METAMS

0
15
min news zrs 744 marsrutas

Zarasų rajono savivaldybės taryba 2021 m. balandžio 2 d. sprendimu Nr. T-51 nusprendė:

1. Nustatyti Zarasų rajono savivaldybės teritorijoje ne aukciono būdu nuomojamai (naudojamai) valstybinei žemei nuomos mokesčio tarifus (procentais nuo vidutinės žemės rinkos vertės, apskaičiuotos pagal žemės verčių žemėlapius) 2021 metams (išskyrus valstybinei žemei, nurodytai 2 punkte):
1.1. Žemės ūkio paskirties žemei:
1.1.1. 60.1.1, 60.1.2 zonose – 0,6 procento;
1.1.2. 60.2 zonoje – 1,3 procento;
1.1.3. likusiose zonose – 1,5 procento.
1.1.4. 301 naudojimo būdui – specializuotų sodininkystės, gėlininkystės, šiltnamių, medelynų ir kitų specializuotų ūkių žemės sklypams, kurių 102 pobūdis – tvenkinių žuvininkystės ūkių – 1,1 procento.
1.2. Kitos paskirties žemei:
1.2.1. pramonės ir sandėliavimo objektų, inžinierinės infrastruktūros, atliekų saugojimo teritorijų žemei – 2,5 procento;
1.2.2. visuomeninės paskirties teritorijų žemei – 2,5 procento;
1.2.3. vienbučių ir dvibučių, daugiabučių gyvenamųjų pastatų ir bendrabučių teritorijų žemei:
1.2.3.1. 60.1.1 ir 60.1.2 zonose – 0,55 procento;
1.2.3.2. 60.3 zonoje – 1,7 procento;
1.2.3.3. likusiose zonose – 1,2 procento.
1.2.4. komercinės paskirties objektų teritorijų žemei – 3 procentus;
1.2.5. rekreacinių teritorijų žemei – 4 procentus;
1.2.6. naudingųjų iškasenų teritorijų žemei – 4 procentus.
 

2. Nustatyti Zarasų rajono savivaldybės teritorijoje kitos paskirties žemei, jei sklypai neįregistruoti Valstybės įmonėje Registrų centre (išskyrus fizinių asmenų naudojamai vienbučių ir dvibučių, daugiabučių gyvenamųjų pastatų ir bendrabučių teritorijų žemei), naudojamai valstybinei žemei nuomos mokesčio tarifą (procentais nuo vidutinės žemės rinkos vertės, apskaičiuotos pagal žemės verčių žemėlapius) 2021 metams – 4 procentus.

3. Išnuomojant valstybinę žemę aukciono būdu, nuomos mokesčio dydis lygus aukciono metu pasiūlytam didžiausiam nuomos mokesčiui.

4. Nustatyti 0,15 ha kitos paskirties vienbučių ir dvibučių, daugiabučių gyvenamųjų pastatų ir bendrabučių teritorijų (namų valdos) žemės arba 1 ha žemės ūkio paskirties žemės neapmokestinamuosius valstybinės žemės sklypų dydžius žemės nuomininkams (naudotojams):
4.1. fiziniams asmenims, kuriems nustatytas 0-40 procentų darbingumo lygis, kai minėtų asmenų šeimose apmokestinamojo laikotarpio pradžioje nėra darbingų asmenų;
4.2. fiziniams asmenims, kuriems sukako senatvės pensijos amžius, kai minėtų asmenų šeimose apmokestinamojo laikotarpio pradžioje nėra darbingų asmenų;
4.3. fiziniams asmenims, gaunantiems išankstinę senatvės pensiją, kai minėtų asmenų šeimose apmokestinamojo laikotarpio pradžioje nėra darbingų asmenų. Asmenys, gaunantys išankstinę senatvės pensiją, turi pateikti prašymą dėl lengvatos taikymo, išankstinės senatvės pensijos pažymėjimo kopiją, sutuoktinio neįgalumą (netektą darbingumą procentais) patvirtinančio dokumento kopiją, o asmenys, nedeklaravę gyvenamosios vietos Zarasų rajone, ir pažymą iš seniūnijos apie šeimos sudėtį;
4.4. nepilnamečiams vaikams, kai minėtų asmenų šeimose apmokestinamojo laikotarpio pradžioje nėra darbingų asmenų;
4.5. fiziniams asmenims gaunantiems šalpos kompensaciją, kai minėtų asmenų šeimose apmokestinamojo laikotarpio pradžioje nėra darbingų asmenų. Asmenys, gaunantys šalpos kompensaciją, turi pateikti prašymą dėl lengvatos taikymo, dokumentą, įrodantį šalpos kompensacijos skyrimą, o asmenys, nedeklaravę gyvenamosios vietos Zarasų rajone, ir pažymą iš seniūnijos apie šeimos sudėtį;
4.6. daugiavaikėms šeimoms, auginančioms tris ir daugiau vaikų iki 18 metų ir vyresnius, besimokančius dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose, pagrindinio profesinio mokymo įstaigų, kolegijų, aukštųjų mokyklų dieniniuose skyriuose, bet ne ilgiau kaip iki jiems sukanka 24 metai.

5. Nepriskirti prie darbingų asmenų mokymo įstaigų dieninių skyrių moksleivių bei studentų, taikant šio sprendimo 4 punkte numatytą mokesčio lengvatą.

6. Atleisti nuo valstybinės žemės nuomos mokesčio mokėtojus, kuriems už visus nuomojamus (naudojamus) valstybinės žemės sklypus priskaičiuota iki 2 Eur (imtinai) žemės nuomos mokesčio.

7. Skaičiuoti už ne laiku sumokėtą arba pervestą žemės nuomos mokestį 0,03 procento delspinigių už kiekvieną uždelstą dieną.

8. Suteikti Zarasų rajono savivaldybės administracijai teisę po netikslumų žemės nuomos mokesčio deklaracijose nustatymo, kai papildomai priskaičiuojama mokesčio, ar išsiaiškinus naujus nuomojamos (naudojamos) žemės nuomos mokesčio mokėtojus, taikyti papildomai priskaičiuotai mokesčio daliai bei naujų mokesčio mokėtojų deklaracijoms kitą mokesčio sumokėjimo terminą, bet ne ilgesnį kaip 30 dienų nuo deklaracijos patvirtinimo datos.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite