TRANSPORTO PASLAUGOS ZARASŲ RAJONE

0
28
soc paslaugos

Vadovaujantis Socialinių paslaugų katalogu (toliau – katalogas) Zarasų rajone yra teikiama viena iš paslaugų, numatytų kataloge, t. y. transporto organizavimo paslauga (toliau – paslauga). Paslauga teikiama pagal poreikius asmenims, kurie dėl negalios, ligos ar senatvės turi judėjimo problemų ir dėl to, ar dėl nepakankamų pajamų, negali naudotis visuomeniniu ar individualiu transportu.

Informuojame, kad Zarasų rajono gyventojams transporto paslaugą pagal poreikį teikia Zarasų krašto žmonių su negalia sąjunga. Jeigu Zarasų rajono neįgaliesiems, senyvo amžiaus asmenims ar vaikams su negalia ir jų šeimoms, kitiems asmenims, reikia nuvykti į gydymo, reabilitacijos ir kitas įstaigas, jie gali pasiteirauti tel. Nr. (8 385) 53084, mob. 8 652 42650, el. p. zarasunegalia@gmail.com. Būtina registracija iš anksto.

Unikalią transporto paslaugą Zarasų rajono neįgaliesiems teikia taip pat Socialinis taksi, kuris padeda užtikrinti judėjimo negalią turinčių žmonių kelionių organizavimą į ekonominio ir socialinio užimtumo vietas (darbą, įvairias organizacijas, ligoninę, universitetą, kiną, teatrą, parduotuvę, susitikimą ir kt.). Tikimasi, kad paslauga Zarasų rajono gyventojams laikui bėgant gerokai padidins negalią turinčių žmonių mobilumą. „Socialinis taksi“ suteiks galimybę nevaržomai judėti, lankytis įvairiose vietose už palankią kainą. Dėl šios paslaugos galima pasiteirauti mob. 8 667 56781, būtina registracija iš anksto mob. 8 687 44001.

Socialinis taksi bendradarbiauja su Zarasų rajono savivaldybės viešąja biblioteka ir skelbia apie teikiamą nemokamą knygų pristatymo į namus paslaugą žmonėms su negalia. Knygos skolinamos mėnesio laikotarpiui su galimybe šį terminą prasitęsti dar du kartus, jei leidinys nerezervuotas kito vartotojo. Skaitytojui paslauga bus teikiama kartą per mėnesį – pristatant iki penkių knygų vienu kartu.

Norintys pasinaudoti Socialinio taksi ir Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos knygų pristatymo į namus paslauga, gali skambinti tel. Nr. (8 385) 58386 arba kreiptis elektroniniu paštu aptarnavimo.sk@zarasubiblioteka.lt

Socialinės paramos skyrius

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite