NUOMOJAMUOSE EŽERUOSE IR UPĖSE ŽVEJOS TIK MĖGĖJAI

0
13
valtis

Iki kol Seimas uždraus verslinę žvejybą vidaus vandenyse, Aplinkos ministerija naikina galimybę žvejoti versliniais įrankiais ežeruose ir upėse, kurie valdomi bendra daline nuosavybe, t. y., kai išnuomota tik dalis ežero arba upės, nors praktiškai naudojami visi vandens telkinio ištekliai. 

Aplinkos ministro Simono Gentvilo žodžiais, siūlomi sugriežtinimai sudarys palankesnes sąlygas mėgėjų žvejybai. „Buvo palikta nemažai spragų, dėl kurių žvejai mėgėjai negalėjo užsiimti kokybišku laisvalaikiu. Dėl tokių landų nukentėdavo žuvų, pavyzdžiui, ungurių, rūšys. Pašaliname spragas išprašydami valtis su tinklais iš ten, kur eikvojama ypač daug žuvies išteklių“, – sako Simonas Gentvilas.

Įteisinę tik dalies vandens telkinio privačią nuosavybę, jos savininkai iki šiol turėjo teisę naudoti viso telkinio žuvų išteklius. O asmenys, privatizavę tik nedidelę upelio atkarpą, galėjo laisvai žvejoti iš ežerų nerštui į jūrą migruojančius ungurius. Tačiau prie šių žuvų išteklių neprisidėjo – privatininkai nemokėjo mokesčių žuvų ištekliams atkurti ir saugoti.

Aplinkos ministerijai parengus Verslinės žvejybos vidaus vandenyse, įskaitant bendrąja daline nuosavybės teise priklausančius valstybei ir ūkio subjektams vandens telkinius, išskyrus privačius vidaus vandenų telkinius ir akvakultūros tvenkinius, tvarkos aprašo pakeitimo projektą, ribojama verslinė žvejyba, kaip numatyta Vyriausybės programoje, ir sudaromos palankesnės sąlygos mėgėjų žvejybai.

Kviečiame susipažinti ir teikti pastabas projektui iki gegužės 6 d. el. paštu giedrius.ladukas@am.lt.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite