ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS TARYBOS NARĖ A. TRIMONYTĖ PAŽEIDĖ ĮSTATYMĄ

0
18
VTEK logo

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad Zarasų rajono savivaldybės tarybos narė Aurelija Trimonytė pažeidė iki 2019-12-31 galiojusio Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas, draudusias atstovauti fiziniams ar juridiniams asmenims (12 straipsnio 2 dalis).

Šios redakcijos teisės aktas draudė valstybinėje tarnyboje dirbančiam asmeniui atstovauti privačioms grupėms ar asmenims ir ginti jų interesų valstybės ar savivaldybių institucijose, išskyrus atvejus, kai jis veikė kaip atstovas pagal įstatymą.

Tiriant nustatyta, kad 2019 metais valstybės politikė atstovavo savo įsteigtos VšĮ „Sprendimų centras“ interesams ir šios įstaigos vardu sudarė keturias sutartis su Zarasų rajono savivaldybės administracija. Jų pagrindu įstaigos vykdomiems projektams įgyvendinti buvo skirta savivaldybės biudžeto lėšų. Sutarčių pasirašymo ir veikimo VšĮ „Sprendimų centras“ interesams faktą pripažįsta ir pati A. Trimonytė.

Atsižvelgdama į tyrimo aplinkybes, VTEK siūlo Zarasų rajono savivaldybės merui imtis prevencijos priemonių ir priminti ar įpareigoti priminti savivaldybės tarybos nariams apie Viešųjų ir privačių interesų įstatyme nustatytus teisės atstovauti apribojimus ir jų taikymo išimtis.

Tyrimas atliktas gauto pranešimo ir papildomai surinktos informacijos pagrindu.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite