PAREIŠKIMAS

0
17
A. Trimonytė

DĖL VYRIAUSIOSIOS TARNYBINĖS ETIKOS KOMISIJOS ATLIKTO TYRIMO

Šių metų vasario 11 dieną buvo viešai išplatintas Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pranešimas apie tai jog bus aiškinamasi, ar aš nepažeidžiau iki 2019-12-31 galiojusio Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatų, kurios draudžia atstovauti fiziniams ar juridiniams asmenims. Šią savaitę įvyko VTEK posėdis, kuriame komisija nusprendė jog visgi supainiojau viešus ir privačius interesus ir pažeidžiau LR Viešų ir privačių interesų derinimo įstatymo 12 str. 2 dalį.  

Neabejoju jog jums kyla klausimas – o ką gi realiai pažeidžiau. Paaiškinu: VTEK‘ui adresuotame rašte kurį pasirašė meras rašoma, jog yra gauti Zarasų rajono savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto ir Zarasų rajono savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos raštai su daug visokių potencialių situacijų, kurias galimai pažeidžiau. VTEK išnagrinėjusi visą pateiktą informaciją įžvelgė tik vieną įstatymo straipsnį, kurį galimai pažeidžiau. VTEK aiškinosi aplinkybes, kai 2019 m. lapkritį, atstovaudama savo vadovaujamai VšĮ „Sprendimų centras“ su Zarasų rajono savivaldybės administracija pasirašiau keturias sutartis.

VTEK rašte perskaičiusi „kaltinimą” dėl interesų derinimo pažeidimo suabejojau, kaip galiu būti kalta jei esant legaliam pagrindui pasirašau sutartį tarp savo vadovaujamo VšĮ Sprendimų centro ir savivaldybės? kur čia kriminalas? Nejaugi būdamas tarybos nariu privalai atsisakyti visų kitų savo pareigų/darbų?

                      Trumpa situacijos chronologija:

  • 2016 Zarasų rajono savivaldybės taryba priėmė sprendimą prisidėti 20 proc. prie visų projektų įgyvendinamų pagal Zarasų miesto vietos plėtros strategiją 2016-2023 m. (nusišalinau nuo klausimo svarstymo).
  • 2019 mano atstovaujamas VšĮ Sprendimų centras pasirašė projektų įgyvendinamų pagal Zarasų miesto vietos plėtros strategiją finansavimo sutartis su Europos socialinio fondo agentūra ir tai tapo juridiniu pagrindu pasirašyti sutartis su savivaldybe, kad ji dalinai prisidėtų prie projektų skirtų Zarasams finansavimo.

Visgi vadovaujantis LR Viešų ir privačių interesų derinimo įstatymo 12 str. 2 dalimi  prieš pasirašydama sutartis su savivaldybės administracija, privalėjau raštu paprašyti mero kad man leistų pasirašyti tokią sutartį, o mero sprendimas turėjo būt viešai paskelbtas.

Situacija paprasta –  nežinojau, mero nepaprašiau ir štai – oficialus pažeidimas. Visa laimė, kad niekas nenukentėjo. Atsiprašau jei savo elgesiu ką nors įžeidžiau. Norėčiau jog ši pamoka nebūtų vien man, todėl kolegos tarybos nariai – žinokite jog vadovaujantis LR Viešų ir privačių interesų derinimo įstatymo 12 str. 2 dali, prieš pasirašydami sutartis su savivaldybės administracija – pat pirma turite paprašyti mero leidimo.

Aurelija Trimonytė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite