NUSPRĘSTA DĖL ŠVIETIMO VEIKLOS ORGANIZAVIMO PAGAL PAGRINDINIO IR VIDURINIO UGDYMO PROGRAMAS

0
39
ugdymas

Zarasų rajono savivaldybės direktorius gegužės 6 d. įsakymu Nr. I(6.6 E)-299 nustatė, kad iki 2020–2021 m. m. ugdymo proceso pabaigos ugdymo procesas būtų vykdomas taip:


1. Zarasų r. Dusetų K. Būgos gimnazijos ir Zarasų r. Antazavės Juozo Gruodžio gimnazijos 5–8 klasių ir gimnazijos I–III klasių mokiniams – nuotoliniu būdu, IV klasių mokiniams – tęsiamas kontaktiniu būdu;

2. Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos I–III klasių mokiniams – nuotoliniu būdu, IV klasių mokiniams – tęsiamas kontaktiniu būdu;

3. Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos 5–8 klasių mokiniams – nuotoliniu būdu.
 

Įsakyme nurodoma, kad bendrojo ugdymo mokyklų direktoriai turi:


1. užtikrinti, kad kiekvienas mokytojas skirtų ne mažiau 50 procentų ugdymo procesui numatyto dalyko laiko per savaitę sinchroniniam ugdymui (virtualioms pamokoms);

2.užtikrinti vaikų, ugdomų pagal pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas (išskyrus ugdymą bendrojo ugdymo mokyklų specialiosiose klasėse pagal pagrindinio ugdymo, pagrindinio ugdymo individualizuotą, socialinių įgūdžių ugdymo programas bei vidurinio ugdymo programos baigiamosios klasės mokiniams) nuotolinį ugdymą, priežiūrą ir maitinimą mokyklose, vaiko gerovės komisijos sprendimu, užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitas būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas.

Bendrojo ugdymo mokyklų direktoriams rekomenduojama organizuoti vaizdo pamokų įrašymą ir įrašytų pamokų nuorodų pateikimą mokiniams, kurie realiu laiku negalėjo prisijungti prie tiesioginės vaizdo pamokos.

Įsakymas įsigalioja 2021 m. gegužės 10 d.

Priedai

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite