PAREIŠKIMAS

0
18
Daiva Keleciene FOTO

DAIVA KELEČIENĖ

ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS TARYBOS NARĖ

Zarasų rajono savivaldybės tarybai, Merui

PAREIŠKIMAS

MERAS NIKOLAJUS GUSEVAS KLASTOJA BALSAVIMŲ REZULTATUS

2021-06-04

Zarasai

Pastaruoju metu, kai Zarasų rajono savivaldybės tarybos posėdžiai vyksta nuotoliniu būdu, Zarasų rajono mero Nikolajaus Gusevo pirmininkavimas posėdžiams nuolat kelia abejonių. Balsavimo rezultatų interpretavimas pagal savo supratimą, melagingos informacijos teikimas tarybos nariams, mikrofonų išjungimas ir  nenoras girdėti kitos nuomonės, privedė prie to, kad Zarasų rajono savivaldybės tarybos sprendimai neatitinka balsavimo rezultatų, o ypač tie, kuriuose turi interesą valdančiųjų dauguma.

Kreipiausi į Vyriausybės atstovą Panevėžio ir Utenos apskrityse, prašydama patikrinti ar 2021 m. balandžio mėn. posėdyje priimant sprendimą Dėl Zarasų rajono savivaldybės kelių (gatvių) ar takų statybos, rekonstrukcijos ar remonto 2020–2023 metų prioritetinio kelių ir gatvių sąrašo patvirtinimo, posėdyje dalyvavo mero paskelbtas 21 Zarasų rajono savivaldybės tarybos narys.

Primenu, kad tarpiniame balsavime buvo svarstomas siūlymas išbraukti iš 2021 m. asfaltavimo darbų sąrašo Pušyno g. asfaltavimo darbus, nes dalis gyventojų prašė pirmiausia įvesti vandenį ir prijungti nuotekų sistemas. Meras šį pasiūlymą pateikė balsavimui. 10 balsavo „už“, 7 „prieš“ ir 1 „susilaikė“. Pušyno gatvė turėjo būti išbraukta iš 2021 m. asfaltuojamų kelių sąrašo.

Lemiamą reikšmę balsuojant turėjo posėdyje dalyvavusių tarybos narių skaičius. Meras nurodė, kad posėdyje dalyvauja 21 narys, nors suskaičiavus ekrane per kelis puslapius dalyvaujančius tarybos narius, prisijungusių tarybos narių buvo mažiau.

Zarasų  Vyriausybės atstovas Panevėžio ir Utenos apskrityse Egidijus Lapinskas, ištyrė ir nustatė, kad Zarasų rajono savivaldybės tarybos posėdyje svarstant klausimą dėl Pušyno gatvės išbraukimo iš 2021 m. asfaltuojamų kelių sąrašo, posėdyje dalyvavo 18 tarybos narių.

Merui paskelbiant melagingą informaciją, įsigaliojo neteisėtas  sprendimas.

Kviečiu kartu ieškoti sprendimų, kad galėtume apriboti nesąžiningo o gal tik nuolat klystančio  Zarasų mero Nikolajaus Gusevo veiksmus.

Zarasų rajono savivaldybės tarybos narė                                              

Daiva Kelečienė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite