PAREIŠKIMAS

0
17
AT2

ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS TARYBOS NARĖ

AURELIJA TRIMONYTĖ

Zarasų rajono savivaldybės merui         

Zarasų rajono savivaldybės tarybai

PAREIŠKIMAS

2021-06-04

Praėjusio posėdžio metu, kartu su tarybos nariais I.Tatarūne, D.Kelečiene, I.Zavadsku, K.Stankevičiumi, N.Guobiene, A.Baniu pateikėme pareiškimą dėl beglobių vaikų situacijos Zarasų rajone. Pareiškimo gale labai aiškiai suformulavome prašymą – į artimiausio Zarasų rajono savivaldybės tarybos posėdžio darbotvarkę įtraukti sprendimo projektą, kuriuo būtų numatoma skirti orų papildomą finansavimą šeimynoms, globojančioms vaikus Zarasų rajone.

Deja, nei meras nei administracija per mėnesį laiko savo darbotvarkėje nesugebėjo skirti laiko šiam klausimui. Ne bėda – laiko skyrėme mes, tarybos nariai. Vadovaujantis kitų savivaldybių gerąja praktika parengėme sprendimo projektą ir aprašą, kuriuo galima būtų skirti pagalbos pinigus už vaikų, netekusių tėvų globos, laikinąją ar nuolatinę globą (rūpybą).

Parengtas sprendimo projektas bei pagalbos pinigų mokėjimo ir nutraukimo tvarkos aprašas gegužės 27 d. buvo pateiktas merui. Deja, meras nerado nei laiko nei motyvacijos įtraukti sprendimo projektą į šiandienos tarybos posėdžio darbotvarkę. Atkreipiu dėmesį, jog tokiais veiksmais galimai yra ribojama tarybos narių konstitucinė ir įstatyminė teisė teikti sprendimų projektus.

Mere, gal visgi per du mėnesius pavyks į darbotvarkę įtraukti klausimą dėl pagalbos pinigų?

Aurelija Trimonytė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite