PIRMADIENĮ PRASIDEDA BRANDOS EGZAMINAI

0
26
ve1

Rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius, rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius aplankė brandos egzaminų centrą, kuris  jau daug metų yra Zarasų  „Ąžuolo“ gimnazijoje.     Apie pasirengimą svarbiam moksleivių ir pedagogų darbo etapui svečiams papasakojo Zarasų „Ąžuolo“  gimnazijos direktorius Rimantas Bikulčius. Svečiai apžiūrėjo saugiam egzaminų laikymui paruoštas vietas.

Birželio 7 d., pirmadienį, čia lietuvių kalbos ir literatūros egzaminu prasidės valstybinių brandos egzaminų sesija, kuri liepos 2-ąją baigsis fizikos valstybiniu brandos egzaminu. Šiemet šiame centre į lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą užsiregistravo 46 abiturientai. Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas yra privalomas, todėl jį laikys visi siekiantieji brandos atestato. Mokyklinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą laikys 19 gimnazijos jaunuolių.                 

Be privalomo  lietuvių kalbos ir literatūros egzamino abiturientai privalės išlaikyti dar vieno  dalyko brandos egzaminą ar atlikti brandos darbą. „Ąžuolo“ gimnazijoje keturi abiturientai laikys mokyklinį menų egzaminą ir 24 technologijų egzaminą. Mokykliniai egzaminai vyks ir Zarasų profesinėje mokykloje, Antazavės Juozo Gruodžio gimnazijoje. Čia lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą laikys 64 mokiniai. 60 šių mokymo įstaigų mokinių pasirinko technologijų egzaminą.            

Šiais metais Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijoje  abiturientai laikys užsienio kalbos kalbėjimo dalies, lietuvių kalbos ir literatūros, užsienio kalbos, istorijos, matematikos, biologijos, fizikos, informacinių  technologijos ir geografijos valstybinius egzaminus.                                                                 

Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijoje 4 abiturientai laiko mokyklinius technologijų egzaminus.                                                                     

Kitų dalykų  egzaminus jaunieji zarasiškiai laikys kaimyninių rajonų egzaminų centruose. Šiais metais visi darbai bus vertinami elektroninėje erdvėje nuotoliniu būdu.                             

Šiemet  visų egzaminų trukmė pailginama ketvirčiu valandos. Pernai abiturientai skundėsi, kad neužteko  laiko matematikos ir informacinių technologijų užduotims atlikti. Buvo atsižvelgta į pastabas ir brandos egzaminų trukmė prailginama.                                                                      

Patalpos, kuriose vyks brandos egzaminai, jau paruoštos, prieš tai jos bus išvalytos, dezinfekuojamos ir išvėdintos.                                     

Egzaminų dalyviai bus sodinami taip, kad išlaikytų dviejų metrų atstumą, jie privalės dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones). Centre jau pasirūpinta dezinfekcinėmis priemonėmis. Numatyta riboti kandidatų skaičių egzamino patalpoje. Naudojamų bendrų knygų, žinynų paviršiai bus dezinfekuojami arba bus naudojamos  vienkartinės pirštinės.

Petras Ivanovas

Nuotraukose – svečiai su direktoriumi Rimantu Bikulčiumi gimnazijoje; egzaminų centras Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijoje parengtas.

ve2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite