KVIETIMAS TEIKTI PARAIŠKAS NEFORMALIOJO VAIKŲ ŠVIETIMO PROGRAMOMS 2021–2022 MOKSLO METAIS FINANSUOTI

0
14
min news zrs 622 min news zrs 845 info
Neformaliojo vaikų švietimo (toliau – NVŠ) teikėjai kviečiami teikti NVŠ paraiškas 2021–2022 mokslo metams finansuoti. NVŠ programas įgyvendinti gali visi neformaliojo vaikų švietimo teikėjai (išskyrus bendrojo ugdymo mokyklas), kurie: turi teisę vykdyti švietimo veiklą; yra registruoti Švietimo ir mokslo institucijų registre (ŠMIR); turi NVŠ programai(-oms) įgyvendinti pritaikytas patalpas, įrangą, priemones; užtikrina vaikui saugią ir sveiką ugdymo(si) aplinką teisės aktų nustatyta tvarka; turi asmenis, pagal Lietuvos Respublikos švietimo įstatymą, galinčius dirbti NVŠ mokytojais. 

 
Neformaliojo vaikų švietimo programų įgyvendinimas organizuojamas vadovaujantis Neformaliojo vaikų švietimo lėšų skyrimo ir panaudojimo tvarkos aprašu, patvirtintu Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro 2018 m. rugsėjo 12 d. įsakymu Nr.V-758 (toliau – ŠMM aprašas) ir Zarasų rajono savivaldybės neformaliojo vaikų švietimo lėšų skyrimo ir naudojimo tvarka, patvirtinta Zarasų rajono savivaldybės tarybos 2019 m. liepos 5 d. sprendimu Nr. T-111.
Paraiškas iki 2021 m. birželio 27 d.galima pateikti tokiais būdais:
 
– pristatyti užpildytą ir pasirašytą originalą Zarasų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriui, 116 arba 123 kab.;
 
– pateikti elektroniniu paštu svietimas@zarasai.lt  užpildytą ir pasirašytą paraiškos formą, skenuotą (pdf formatu);
 
– išsiųsti paštu adresu: Zarasų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriui, Sėlių a. 22, 32110 Zarasai.
 
Nauji NVŠ teikėjai prieš teikdami paraišką(-as) turi atlikti šiuos veiksmus:
 
– užsiregistruoti Švietimo ir mokslo institucijų registre (toliau ŠMIR), jeigu dar nėra užsiregistravę. Į ŠMIR registruoja rajono Savivaldybės administracijos Dokumentų valdymo skyriaus informacinių technologijų sistemų administratorius Tomas Černiauskas (125 kab., tel. (8 385) 37188, el. p. tomas.cerniauskas@zarasai.lt. Tik ŠMIR‘e registruoti NVŠ teikėjai gali registruotis į kitus registrus.
 
– užsiregistruoti Neformaliojo švietimo programų registre ( toliau NŠPR) https://www.nspr.smm.lt/aikos2-ktprr/
 
– užpildyti LR švietimo ir mokslo ministro 2018 m. rugsėjo 12 d. įsakymu Nr. V-758 patvirtintą Neformaliojo vaikų švietimo lėšų skyrimo ir naudojimo tvarkos aprašo NVŠ programos atitikties reikalavimams paraiškos formą (1 priedą) ir su gautais prisijungimais įkelti ją į NŠPR.
 
– kai programa bus įregistruota ir jai bus suteiktas nuolatinis NŠPR programos numeris, pateikti NVŠ programos atitikties reikalavimams paraišką(-as) Zarasų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriui.
Rekomenduojama NVŠ programos trukmė – iki 11 mėn. (rugsėjis – gruodis, vasaris – rugpjūtis). Švietimo teikėjas, gavęs teigiamą programos atitikties įvertinimą kitoje savivaldybėje, teikdamas NVŠ programą, turi pateikti ir jo atitiktį įrodantį dokumentą. NVŠ teikėjas gali teikti kelias programas, vienai programai pildoma viena paraiškos forma.
Dėl išsamesnės informacijos kreiptis į Švietimo ir kultūros skyriaus vyr. specialistę Vidą Markevičienę, 116 kab., tel. (8 380) 37 162, vida.markeviciene@zarasai.lt.
Priedai

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite