ZARASŲ KULTŪROS CENTRUI – KULTŪROS MINISTERIJOS GERIAUSIO AUKŠČIAUSIOS KATEGORIJOS 2020 METŲ KULTŪROS CENTRO PREMIJA

0
19
1

Kiekvienais metais visos Lietuvos kultūros centrai turi galimybę dalyvauti Kultūros ministerijos konkurse, kuriame vertinama paskutinių penkerių metų aktyvi, kūrybiška, novatoriška veikla.

2020 metų geriausiu Aukščiausios kategorijos kultūros centru Lietuvoje pripažintas Zarasų rajono savivaldybės kultūros centras, pirmosios kategorijos – Akademijos kultūros centras (Kėdainių r.), antrosios kategorijos – Veliuonos kultūros centras. Premijos paskirtos vadovaujantis Geriausio kultūros centro vertinimo komisijos išvadomis. Komisija vertina, kaip puoselėjama etninė kultūra, mėgėjų menas kuriant menines programas, plėtojant švietėjišką, edukacinę, pramoginę veiklą, ugdant bendruomenės kultūrinius poreikius, organizuojant profesionalaus meno sklaidą.

„Nors 2020-ieji buvo kupini sudėtingų iššūkių, šie kultūros centrai iššūkiuose įžvelgė galimybes ir sutelkė visas jėgas, kad kultūrinis pulsas regionuose nenutrūktų net ir nelengvomis aplinkybėmis. Kultūros centrų veikla pandemijos sąlygomis tapo puikiu pavyzdžiu, kaip kūrybiškumas, lankstumas ir atvirumas naujovėms bei pokyčiams padeda įveikti net sunkiausią laikotarpį“, – sakė kultūros viceministras Albinas Vilčinskas.

„Be galo džiaugiamės tokiu aukštu įvertinimu ypač atsižvelgiant į tai, kad 2020-ieji metai Zarasų kultūros centrui buvo vienas didelis iššūkis. Teko staigiai persiorientuoti į virtualią erdvę, kelti kvalifikaciją neįprastose technologijų srityse, perkopti kamerų, tiesioginių transliacijų baimę ir pan. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi kiekvienu savo darbuotoju, kuris stengėsi, dirbo, tobulėjo ir štai – gavo ypatingą apdovanojimą už savo pastangas. Šiandien mums visiems džiaugsminga diena, – dalijosi emocijomis Zarasų kultūros centro direktorius Aurimas Gudas.

Zarasų kultūros centro kolektyvas dėkoja visiems, kurie padeda ir prisideda prie kūrybinių iniciatyvų, renginių, projektų gerais žodžiais, mintimis, darbais, finansais ir kitais resursais. Be jūsų būtume tik biudžetinė įstaiga, o dabar esame kūrybiškų, iniciatyvių, inovatoriškų, draugiškų ir darbščių žmonių traukos centras.

5

7

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite