68-ERIŲ BIRUTĖ ĮRODĖ, KAD JUDĖJIMAS – JAUNYSTĖS ŠALTINIS: PER KELERIUS METUS NUĖJO DAUGIAU NEI 37 MLN. ŽINGSNIŲ

0
26
B. Giedraitiene

Judėjimas – sveikatos, grožio ir jaunystės šaltinis, sako žingsniavimo entuziastė Birutė Giedraitienė. Norint aktyviau leisti laiką, nebūtina užsiimti varginančiomis treniruotėmis. Tam puikiai tinka paprasčiausias vaikščiojimas gryname ore ir grožėjimasis gamta. Judėjimui kartais gali pritrūkti motyvacijos, todėl pratinti kūną ir organizmą prie aktyvaus gyvenimo būdo gali ir įvairiausios ėjimo varžybos.

„Sveikas gyvenimo būdas ir subalansuota mityba yra neatsiejamos mūsų prekybos tinklo vertybės. Norime jas perteikti ir savo pirkėjams. Taip pat siekiame parodyti, kad svarbu ugdyti tinkamus įpročius, rinktis fizinį aktyvumą ir sveikesnius produktus. Todėl jau ne vienus metus rengiame ėjimo varžybas“, – sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“, organizuojančio ėjimo varžybas, komunikacijos vadovė.

Per kelis metus – 37 milijonai žingsnių

 

Komunikacijos vadovei galėtų paantrinti ir Zarasuose gyvenanti Birutė Giedraitienė. Netgi išėjusi į pensiją moteris laiką leidžia aktyviai, o per dieną surinktų žingsnelių jai pavydėti galėtų daugelis. Vidutiniškai per dieną moteris nueina apie 40 tūkst. žingsnių, vaikščiojimui skiria 6–7 valandas. Visą gyvenimą su vaikais darželyje dirbusi Birutė pasakoja, kad niekada nemėgo sėslaus gyvenimo būdo, o judėjimas – buvo neatsiejama jos kasdienio gyvenimo dalis.

„Žinojau, kad išėjus į pensiją, turėsiu labai daug laisvo laiko, tačiau nenorėjau jo praleisti sėdėdama namuose ir žiūrėdama televizorių. Tad įsigijau šiaurietiškas lazdas ir tiesiog pradėjau vaikščioti gamtoje, dalyvauti įvairiuose ėjimo konkursuose ir iššūkiuose“, – teigia moteris.

B. Giedraitienė pasakoja, kad ėjimas – jai ne tik savotiškas sportas, bet ir poilsis. Zarasiškė kalba, kad šiame Lietuvos kampelyje, daugybė miškų, graži gamta, todėl vaikščiodama ji ne tik skaičiuoja nueitus kilometrus, bet grožisi medžiais, augalais, fotografuoja, svajoja.

Birutė sako, kad aktyviau savo žingsnelius sekti pradėjo nuo 2019-ųjų. Būtent tuomet, per vieną iš vaikščiojimo iššūkių ji susipažino su sveikos gyvensenos entuziaste Vlada Musvydaite, kuri yra viena iš šių iššūkių organizatorių ir mobiliosios programėlės #walk15 kūrėja. Kaip teigia B. Giedraitienė, Vlada ją ir paskatino fiksuoti savo nueitus žingsnius specialioje programėlėje. Dabar Birutė yra nuolatinė  #walk15 organizuojamų „IKI Ėjimo varžybų“ dalyvė, o jos pasiekimais lieka tik žavėtis: prieš kelias dienas senjorės sąskaitoje buvo netgi 37 milijonai, 920 tūkstančių ir 125 žingsnių!

Geru pavyzdžiu siūlo sekti visiems

 

Sporto entuziastė, programėlės #walk15 kūrėja Vlada Musvydaitė sako, kad vaikščiojimas ne tik smagus, bet ir itin naudingas užsiėmimas, todėl B. Giedraitienės pavyzdžiu ji siūlo sekti visiems.

Anot V. Musvydaitės, dažnai vaikštant ne tik yra mažinamos ilgo sėdėjimo pasekmės, bet ir suaktyvėja organizmo veikla bei yra gerinama imuninė sistema, mažinamas stresas. Šis sportas teigiamai veikia ne tik fizinę sveikatą, bet ir psichologinę būseną, o lengvas fizinis aktyvumas netgi skatina kūrybiškumą ir gerina nuotaiką.

Pasak V. Musvydaitės, įvairiausi vaikščiojimo iššūkiai yra organizuojami ne veltui: jie ne tik suteikia azarto jausmą, padeda pratintis prie aktyvaus laisvalaikio praleidimo būdo, skatina nuolatos skaičiuoti per dieną nueitus žingsniu, bet ir kviečia iš arčiau susipažinti su įvairiausiais Lietuvos kampeliais.

Vienas tokių netrukus įvyks ir Šiauliuose: šiam, kaip ir daugeliui kitų ėjimo iššūkių yra sukurtas specialus, įdomiomis vietovėmis ir objektais išsiskiriantis maršrutas. Kaip pasakoja sveikos gyvensenos entuziastė, eiti be tikslo nėra įdomu, todėl 10 tūkstančių šio iššūkio žingsnių rekomenduojama nueiti, kaip specialistų siūlomą dienos normą, o 5 tūkst. skirti – aplinkos pažinimui. „IKI Ėjimo varžybų“ Šiauliuose maršrutas šiai taisyklei išimtimi nebus, todėl sudalyvavus iššūkyje ne tik pajudėsite, bet ir aplankysite įdomių vietovių ir sužinosite naujų faktų apie šį Lietuvos miestą.

Pašnekovė tikina, kad varžybų metu nueiti visą numatytą atstumą nėra privalu, o negalintys sudalyvauti varžybose, maršrutą galės rasti #walk15 programėlėje ir jį išbandyti bet kurią kitą dieną.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite