SAVAITGALĮ ZARASŲ KRAŠTE PRAŪŽĖ SEPTINTASIS „MOTERŲ RALIS“

0
51
mid news zrs 893 mralis

Praėjusį savaitgalį Lietuvoje vyko Lietuvos moterų Dakaru vadinamas renginys „Moterų ralis“. Septintą kartą vykstantis ralis – rekordinis. 2019 m. fiksuotas Lietuvos rekordas “Masiškiausias moterų autosporto renginys”. Tais metais renginyje dalyvavo 1444 moterys, 364 ekipažai! Šiemet dėl pandemijos dalyvių skaičius buvo apribotas, prie starto linijos išsirikiavo 250 ekipažų.

„Moterų ralio“ kelio knyga merginas vedė per gražiausius Rytų Lietuvos kampelius. Išvažiavę iš Vilniaus ekipažai tiesiu taikymu važiavo link Zarasų, kur ir prasidėjo visas ralio linksmumas ir žavesys. Moterys važiavo Marimonto serpantinu, aplankė Šeimyniškių atodangą ir konglomerato uolą, Švenčiausios Mergelės Marijos Apsireiškimo vietą, ilsėjosi vienoje iš didžiausių krašto ežerų – Zaraso ežero – Didžiojoje saloje.

Ruošiant renginio trasą „Moterų ralio“ organizatoriai glaudžiai bendradarbiavo su Zarasų rajono savivaldybe ir meru Nikolajumi Gusevu. „Moterų ralio“ komanda ir žinutė, kad ralis vyks ežerų krašte mero komandos buvo sutikta su džiaugsmu. Prieš renginį ne kartą buvo organizuojami susitikimai, konsultuojamasi dėl slalomų trasų, renkamos vietovės, kurias galėtų aplankyti ralio dalyvės renginio metu.

„Moterų ralis“ ne tik sporto renginys, bet ir grožio šventė. Kasmet akį traukia spalvingai apsirengusios komandos, išpuošti automobiliai. Ne išimtis ir šiemet. Matėme kone tūkstantį šventiškai apsirengusių moterų ir merginų. Zarasų gyventojai taip pat pastebėjo mūsų ekipažus – gavome teigiamų atsiliepimų“, – sako „Moterų ralį“ organizuojančios VšĮ „Idėjų grupė“ direktorė Neringa Simson.

N. Simson sako, kad iššūkių moterims ralyje netrūko – buvo ir nuotaikingų užduočių, ir greičio rungčių. Užduotys, kurias atliko komandos, buvo interaktyvios, atliekamos specialioje programėlėje, kad būtų išvengta fizinio kontakto.

Renginio tradicija tapo stilingiausio ekipažo rinkimai. Nominaciją skiria tarptautinio mados žurnalo „L‘Officiel Lietuva“ redakcija. Žurnalo komanda šiemet ekipažams uždavė stiliaus temą – „pure future“, reiškiančią šviesų rytojų, optimizmą, naują pradžią.

„Po karantino visi jaučiame emocinį nuovargį, tad rinkome temą, kuri renginio dalyves įkvėptų kūrybai, saviraiškai, paliktų erdvės interpretacijoms. Mūsų didžiausias noras, kad renginys leistų pailsėti moterims nuo blogų emocijų, suteiktų naujų įspūdžių, pakrautų teigiama energija. Panašu, kad šį tikslą pasiekėme“, – teigia Neringa Simson.

Vienas iš renginio tikslų – vairavimo kultūros ir saugumo kelyje didinimas. Ralio varžybos vyksta pagal Kelių eismo taisykles, čia svarbiausia skubėti lėtai. Dalyvaudamos varžybose moterys įgauna daugiau vairavimo, orientavimosi kelyje patirties.

Dalyvių ekipažai varžosi devyniose įskaitose: bendroje, pradedančiojo vairuotojo, pirmą kartą dalyvaujančių, istorinių automobilių, dviejų narių, daugiau nei dviejų narių, „Mazda taurės“, svečių, komandinėje. Buvo renkamos stilingiausia, azartiškiausia ir saugiausia komandos.

„Moterų ralis“ vyksta pagal klasikinio ralio taisykles. Visos dalyvės važiuodamos vadovaujasi specialia kelio knyga. Šių metų „Moterų ralio“ trasos ilgis buvo 350 kilometrų, važiavimo trukmė – 9 valandos.

Nuotaikingas automobilių sporto renginys „Moterų ralis“ Lietuvoje organizuojamas nuo 2015 metų. Tai analogo Lietuvoje neturintis masiškiausias renginys „ant ratų“, skirtas tik moterims. Vos gimęs „Moterų ralis“ sulaukė gausaus dalyvių skaičiaus ir tapo vienu laukiamiausių aktyvių moterų laisvalaikio renginiu.
Daugiau informacijos apie renginį ir registraciją galima rasti svetainėje www.moteruralis.lt bei socialinio tinklo Facebook paskyroje „Moterų ralis“.

„Moterų ralio“ informacija

Nuotraukose – sportinio renginio „Moterų ralis“ akimirkos

1

2

3

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite