RENGINIŲ CIKLAS „MANO MOKYKLAI – 115“

0
27
š3

Mūsų mokykla šiemet mini gražią sukaktį. Jai – 115 metų. Todėl pradinukai ir PUG mokiniai nuo birželio 1d. vykdė 15 dienų renginių ciklą „Mano mokyklai – 115“. Jį pradėjome dalyvaudami Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirtoje šventėje Zarasuose. Čia buvo paminėtas ir Salako vaikų folkloro kolektyvo „Saulala“ gyvavimo 25 – metis (vadovė D.Kisielienė). Mokiniai galėjo dalyvauti įvairiose veiklose, kūrybinėse dirbtuvėse, pasirodymuose. Užteko laiko pasivaikščioti apžvalgos ratu, ežero pakrante, pasigrožėti šiaudinėmis skulptūromis „Degi rasa“.

Birželio 2d. skirta praeičiai. Aplankėme lietuviškos mokyklos Salake įkūrėjo A.Poderio kapavietę miestelio kapinėse, uždegėme žvakutes čia palaidotiems mokyklos mokytojams.

Birželio 3 d. – skaitymo pamoka „Seku seku pasaką“. Ji vyko A.Poderio muziejaus klėtelėje. Žvakių šviesoje lietuvių liaudies pasakas, minėme mįsles, dainavome liaudies dainas.

Birželio 4 d. – šokio pamoka „Žaidimai, rateliai anksčiau ir dabar“ A.Poderio parke. Čia mus pasitiko ir kartu žaidė, dainavo, grojo ir šoko muzikaliausia šeima Salake – Audronė ir Osvaldas Macijauskai.

Birželio  5-6 d. – savaitgalis. Mokiniams buvo užduoti namų darbai: nupiešti piešinį „Ateities mokykla“ ir pasveikinti savo tėvelius Tėvo dienos proga.

Birželio 7 d. – dailyraščio pamoka „Rašome plunksna“ A.Poderio muziejuje. Po ekspozicijų pristatymo, suradę patogiausią vietą, mokiniai plunksna ir rašalu rašė pačius gražiausius žodžius.

Birželio 8 d. – rytinė fotosesija „Tuoj išskris paukščiukas“ mokyklos dienoraščiui pildyti. Po pietų vyko dailės ir technologijų pamoka „Iš močiutės skrynios“. Jos metu kūrėme tautinius drabužius popierinėms lėlytėms.

Birželio 8 d. – pasaulio pažinimo pamoka Gražutės regioninio parko lankytojų centre ir mokytojos V.Žilinskienės Jūrų muziejuje su kultūrologe K.Ivanovaite.

Birželio 10 d. – matematikos pamoka „Sieksnis, colis, pūdas“ mokyklos teritorijoje. Mokiniai sprendė logines užduotis, skaičiavo mokyklos langus, laiptus, atliko įvairius matavimus, žaidė matematinius žaidimus.

Birželio 11 d. – fizinio lavinimo pamoka „Vienas už visus, visi už vieną“ mokyklos stadione su mokytoja A.Grigaliene.

Birželio 12-13 d. – savaitgalis. Kūrybinės užduotys namų darbams: „Lauko gėlių puokštė“ ir piešinys dėlionei „Mano vasara 2021“.

Birželio 14 d. – Gedulo ir Vilties dienai skirta veikla. Mokykloje kūrėme instaliaciją tema „Gyvybės medis“. Vėliau vykome į Partizanų kalvą. Ten skaitėme tremtinių vaikų atsiminimus, eilėraščius, uždegėme žvakutes, giedojome Tautišką giesmę.

Birželio 15 d.  – renginių ciklo „Mano mokyklai – 115“ ir mokslo metų užbaigimo šventė. Jos metu apibendrinome nuveiktus darbus, ketvirtokes išlydėjome į penktą klasę, apdovanojome visus simboliniais rakteliais ir padėkos raštais. Po renginio visų laukė staigmena mokyklos kieme, už kurią turime padėkoti Aurelijui Baniui ir Alvydui Boguševičiui.

Birželio 1-15 d. PUG mokiniai su savo mokytojomis vykdė įvairias veiklas: 115 lauko akmenėlių nuspalvino kaip boružėles ir papuošė mokyklos laiptus. O 115 vėjo malūnėlių sukosi apipavidalintame seno kelmo viduje.

Birželio 16 d. – pirmoji atostogų diena – pradinukų edukacinė – pažintinė išvyka. Aplankėme Stelmužės ąžuolą, Zarasų viešąją biblioteką ir Laipynių parką kempinge ‚Zarasai“.

Po intensyvios ir turiningos mokslo metų pabaigos prasidėjo vasaros atostogos. Tegul jos būna saulėtos, aktyvios ir saugios.

Pradinių klasių mokytojos Reda Putrimatė ir Dalia Baubinaitė

Nuotraukos straipsnio autorių ir L.Sadausko

š6 kopija

š7

š9 kopija

š11

š14 kopija

š16

š18

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite