ZARASŲ RAJONE SULAIKYTI KETURI MIGRANTAI

0
19
0623 migrantai 54303

Zarasų rajone pasieniečiai sulaikė keturis dokumentų neturėjusius neteisėtus migrantus, kurie pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje. Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija VSAT pareigūnai jau sulaikė 502 neteisėtus migrantus.

Trečiadienį paryčiais VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Puškų pasienio užkardos pareigūnai ties Zarasų rajono Schedų kaimu užklupo, įtariama, iš Baltarusijos sieną pažeidusius 4 neteisėtus migrantus. Užsieniečiai dokumentų neturėjo. Pirminiais duomenimis, jie prisistatė čečėnų tautybės Rusijos piliečiais. Ketveriukė pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

Sulaikytiesiems bus atliekami testai dėl COVID-19, o iki rezultatų gavimo jie yra izoliuoti VSAT patalpose. Įvykio aplinkybės tikslinamos, vyksta tyrimas.

Iš viso šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 502 neteisėti migrantai. Šis skaičius yra daugiau kaip šešis kartus didesnis, nei buvo per visus 2020-uosius. Pernai sulaikytas 81 toks užsienietis. 2019 m. pasieniečiams įkliuvo 46 neteisėti migrantai, 2018 m. – 104.

Tarp šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikytųjų daugiausiai yra Irako piliečių ar jais prisistačiusių užsieniečių – 323. Taip pat sulaikyti 46 Irano, 42 Sirijos, 39 Baltarusijos, 17 Rusijos, 11 Turkijos, 10 Šri Lankos, 6 Tadžikistano, 3 Afganistano, po 2 Jemeno ir Egipto bei 1 Somalio piliečiai ar jais prisistatę asmenys.

Pastaruoju metu labai išaugus tokių atvejų skaičiui VSAT sustiprino sienos su Baltarusija apsaugą. Be įvairių organizacinių priemonių, į šį ruožą buvo komandiruoti pasieniečiai iš kitų padalinių bei skirti papildomi techniniai resursai. Be to, pasieniečiams pagalbon atėjo pajėgos iš Viešojo saugumo tarnybos, Šaulių sąjungos ir kitų institucijų.

VALSTYBĖS SIENOS APSAUGOS TARNYBA

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite