KLAUSIATE – ATSAKOME: KIEK LAIKO ATŠILDYTA MĖSA GALI BŪTI LAIKOMA KAMBARIO TEMPERATŪROJE IKI VARTOJIMO?

0
18
steikai

Atšildyta mėsa neturėtų būti laikoma kambario temperatūroje, nes tokia temperatūra yra labai palanki bakterijoms daugintis. Ideali temperatūra šviežiai mėsai laikyti yra nuo -2 °C iki 0 °C.

Spartus bakterijų augimas prasideda maždaug 10 °C temperatūroje. Jei mėsa nebus sunaudota per kelias dienas po pirkimo, ją, kol nesibaigė tinkamumo vartoti terminas, galima užšaldyti, kad būtų išsaugota optimali kokybė.

Nerizikuokite apsinuodyti maistu – visuomet atidžiai įvertinkite, ar maistas tikrai saugus vartoti, o atšildytą mėsą laikykite šaldytuve.

Kartą jau atšildytas produktas pakartotinai neturėtų būti sušaldomas, nes tokia mėsa bus nekokybiška ir netekusi didelės dalies maistingumo, be to, sunkiau virškinama, taip pat gali būti padidėjusi mikrobinė tarša, o mėsa bus netekusi savo įprastų skoninių savybių.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite