PAREIGŪNAI PRIMINĖ DĖL VĖLIAVOS KĖLIMO LIEPOS 6-ĄJĄ

0
23
min news zrs 285 iskabink

Liepos 1 d. Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus specialistai organizavo prevencinę priemonę, kurios metu skatinant Zarasų miesto gyventojų pilietiškumą ir patriotizmą, individualių namų gyventojams dalino informacines skrajutes apie tai, jog artėjant liepos 6-ajai Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienai, nepamirštų iškelti mūsų Valstybės trispalvės vėliavos.

Pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 519 straipsnį – nesilaikant Vėliavų iškėlimo tvarkos nustatymų – numatyta administracinė atsakomybė: gyvenamųjų namų savininkams įspėjimas arba bauda iki šešiolikos eurų, o valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų vadovams iki trisdešimt eurų.
Pažymime, kad tokio pobūdžio nusižengimus tiria policijos pareigūnai bei savivaldybių administracijų specialistai (Zarasų rajone šias funkcijas atlieka Teisės ir civilinės metrikacijos skyrius).

Pastebėjus tokio pobūdžio administracinį nusižengimą, asmuo turi teisę apie tai pranešti skubiosios pagalbos tarnybos telefono numeriu 112 (visą parą).

Teisės ir civilinės metrikacijos skyrius

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite