VILNIAUS PASIENIO RINKTINĖ IŠKILMINGAI MINĖJO PASIENIEČIŲ DIENĄ

0
33
1

Pasieniečių diena – tai visų Lietuvos pasieniečių šventė ir kartu prasminga tarnybos dalis – pagerbti Pasieniečių darbą, tęsti ir puoselėti Lietuvos sienos apsaugos sistemos tradicijas.

Trečiadienį, birželio 30 d., į Maišiagalos (Houvalto) dvaro sodybą Vilniaus rajone susirinko Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai ir garbingi svečiai švęsti Vilniaus pasienio rinktinės profesinę šventę – Pasieniečių dieną.

Šventiniame renginyje dalyvavo ir susirinkusiuosius sveikino Vilniaus pasienio rinktinės vadas Darius Škarnulis, bendradarbiaujančių įstaigų atstovai – Vilniaus rajono savivaldybės mero pavaduotojas Robert Komarovski, Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius, Ignalinos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Rokas, Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, Visagino savivaldybės Administracijos direktorius Virginijus Andrius Bukauskas, Panevėžio apygardos vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis, Vilniaus teritorinės muitinės direktorė Dovilė Kraulaidienė, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Saulius Gagas, Panevėžio apskrities VPK viršininkas Rimantas Bobinas, Utenos apskrities VPK viršininkas Vytautas Vaiškūnas, Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės vadas Mindaugas Sakalauskas, Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios Kovos apygardos 8-sios rinktinės operacijų karininkas kpt. Andrius Bogdanovas. Visi jie dėkojo už bendradarbiavimą, pagalbą vykdant visuomeninę veiklą, ištikimybę tėvynei ir linkėjo išlikti stipriems bei ištvermingiems vykdant atsakingą ir budrumo reikalaujančią tarnybą.

Renginys pradėtas iškilminga rikiuote. Tylos minute pagerbtas žuvusių pasieniečių atminimas. Renginio vedėja skaitė pranešimą apie tarnybos ir Pasieniečių dienos kūrimosi ištakas. Vedančioji akcentavo, kad per 101-erius metus pasienio tarnyba keitėsi ir tobulėjo kartu su Lietuva. Tačiau pagrindiniai uždaviniai išlikę tie patys – saugoti valstybės sieną, kovoti su kontrabanda, vykdyti paieškos ir gelbėjimo darbus, kontroliuoti neteisėtą migraciją. Galiausiai, tiesiog padėti žmonėms, visus skatino būti garbingais pasieniečio vardo atstovais.

Pasieniečių dienos proga įvyko iškilmingas ceremonialas, kurio metu pagerbta daugiau nei šimtas VSAT pareigūnų ir darbuotojų. Profesinės šventės – Pasieniečių dienos proga už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą, pasieniečiai buvo apdovanoti tarnybos ir rinktinės vado padėkomis, VSAT pasižymėjimo ženklais. Juos pasieniečiams įteikė Vilniaus pasienio rinktinės vadas Darius Škarnulis.

Šventės nuotaiką renginio metu palaikė bei ,,garsiausiai“ visus sveikino 1991 metais debiutavusi ir sėkmingai karjerą tęsianti grupė „Kapela Sventojanska“ („Kapela Świętojańska“), kurios sudėtyje koncertuoja ir Vilniaus oro uosto pasienio užkardos jaunesnioji specialistė Janina Regelskaja.

Puikia nuotaika, patirtimi, prisiminimais ir nepamirštamais įspūdžiais visi renginio dalyviai dalijosi prie kavos ar arbatos puodelio, o visi norintys apžiūrėjo Maišiagalos (Houvalto) dvaro ekspoziciją, kurioje veikė personalinė paroda ,,Praeities atspindžiai”.

Vilniaus pasienio rinktinės kolektyvas reiškia padėką Vilniaus rajono savivaldybei už galimybę šią iškilmingą Pasieniečių dienos šventę minėti Maišiagalos (Houvalto) dvare.

Straipsnio autorė – VSAT Vilniaus pasienio rinktinės viešųjų ryšių specialistė Dovilė Sabaliauskienė

2

3

4

5

6

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite