STARTAVO KŪRYBINĖ STOVYKLA JAUNIMUI

0
24
1 DSC01888

Zarasų viešojoje bibliotekoje startavo kūrybinio rašymo vasaros stovykla jaunimui „Pasakoja tekstai“. Ji skirta kuriančiam 15-19 metų Utenos regiono jaunimui, siekiant skatinti meninį, kūrybinį saviraiškos ugdymą ir plėsti kultūrinį akiratį, įtraukti jaunąją kūrėjų kartą į šiuolaikinės literatūros gyvenimą, mokyti kritiškai vertinti literatūros procesus.

Kūrybinio rašymo dirbtuvėse jaunimo laukia susitikimas su Kauno technologijos universiteto dėstytoja, publicistikos ir grožinės literatūros autore Aldona Tuur, ji dalyvius mokys rašyti taip, kad skaitytų visi, literatūrologė Gintarė Visockytė aptars rašymą socialiniuose tinkluose, jaunosios kartos prozininkė, scenaristė, literatūrinių performansų atlikėja, kino kalbos bei kūrybinio rašymo dėstytoja Lina Simutytė mokys kurti noveles. Poetė, prozininkė, dramaturgė, tekstų prodiuserė, kūrybinio rašymo kursų ir stovyklų organizatorė, dėstytoja Gabrielė Labanauskaitė stovyklos dalyvius skatins susikurti savo istoriją, o slemo atlikėjo, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto rinkodaros ir komunikacijos vadovo, „Start FM“ radijo laidų vedėjo Povilo Šklėriaus susitikimas padės sužinoti, kaip užsidirbti iš kūrybinio rašymo.

Pirmojo susitikimo Zarasų viešojoje bibliotekoje dalyvės – Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos ir Utenos A. Šapokos gimnazijos mokinės – diskutavo su rašytoju, eseistu ir vertėju, humanitarinių mokslų daktaru poetu Laurynu Katkumi. Susitikimo tema tądien buvo „Poezija – seniausias pasaulyje hiphopas“: kalbėta apie kūrybinį įkvėpimą, poezijos „atėjimą“ į kiekvieno stovyklos dalyvio gyvenimą, aptarta daug įdomių temų, atlikta įvairių kūrybinių užduočių.

Kūrybinėse dirbtuvėse jaunimo sukurtus tekstus redaguos rašytoja, žurnalistė Gintarė Adomaitytė, jie bus publikuojami regionų spaudoje, bibliotekų ir partnerių informaciniuose kanaluose, o stovyklos pabaigoje visų laukia išvyka į Gamtos mokyklą Meironyse (Ignalinos rajone), kur vyks jaunųjų rašytojų kūrybos skaitymai.

Tikimės, kad vasaros atostogų metu jaunimas ne tik ilsėsis, bet ir ras laiko dalyvauti šioje stovykloje: susitikti su įdomiais meno žmonėmis, prasmingai praleisti laiką ir atskleisti savo kūrybiškumą.

Gitana Kavaliauskaitė

Nuotraukos autorės

1 DSC01891

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite