NOSIES KOREKCIJA, KUOMET JĄ RINKTIS?

0
64
img 8244 p scaled 1920x1280

Neproporcingai didelė nosis, netaisyklingos formos nosis ar kiti nosies defektai yra tai, ką dažniausiai norime pakeisti savo veide. Jaunesniems nei 18 metų žmonėms rinoplastika nerekomenduojama, ir ji turėtų būti atliekama tik tada, kai apsigimimas ar nosies sužalojimas turi įtakos kvėpavimo funkcijai. Verta paminėti, jog šią korekciją galima derinti su nosies pertvaros operacija.

Nosies korekcija gali ne tik pagerinti išvaizdą, bet ir užkirsti kelią dažnai pasikartojančioms įvairioms kvėpavimo takų ligoms. Kvėpavimo sunkumus gali sukelti įvairios priežastys: įgimti nosies defektai, nosies kaulų lūžiai ar natūralus senėjimo procesas. Dažniausiai nosies operacija trunka 2-4 valandas ir yra atliekama taikant bendrąją anesteziją. Chirurgas pjūvius ir manipuliacijas atlieka nosies ertmėje, todėl po operacijos likę randai yra nematomi. Matomas pjūvis yra po nosimi, ties pertvara, skiriančia šnerves. Jis plonas, trumpas, ilgainiui blunka ir tampa visai nepastebimu. Rinoplastikos operacija  gali ištaisyti nosies galiuko ar nosies ašies iškraipymą. Jei norima sumažinti nosį, dalį kaulo ar kremzlės galima persodinti iš kitos kūno dalies, kai kuriais atvejais persodintas audinys bus pakeistas implantu. Specialūs pripučiami tamponai dedami į nosį po operacijos, kad būtų greitinamas žaizdų gijimas, ir išimami tą pačią ar kitą dieną, o dėl naujos nosies tamponų technologijos jų pašalinimas nėra skausmingas.

Kiekvieno paciento sveikimo laikas yra individualus, tačiau rūkymas ir kiti žalingi įpročiai prailgins sveikimo terminą. Priklausomai nuo pasirinktos operacijos tipo, praėjus 1-7 dienoms po operacijos, pamatysite nosies formos pokyčius. Po mėnesio, kai vidinis audinio patinimas sumažės, galima įvertinti pradinius pokyčius, o po metų – galutinį nosies operacijos rezultatą – visišką kaulo ir kremzlės audinio sugijimą. Procedūra atliekama taikant bendrą nejautrą (anesteziją). Po operacijos bet kokius nemalonius pojūčius galima lengvai suvaldyti vaistais nuo skausmo.

Jei Jūsų nedomina ši procedūra, galite išsirinkti tą, kuri patiks Jums. Grožio Akademijoje yra ir tokia procedūra kaip krūtų didinimas implantais. Krūtų plastinė chirurgija gali įgyvendinti jūsų svajones ir taip suteikti pasitikėjimą savo grožiu. Plačiau rasite čia.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite