GAUTAS FINANSAVIMAS SPORTO PROJEKTAMS

0
20
min news zrs 695 min news zrs 845 info
Lietuvos Respublikos sporto įstatymo 17 straipsnyje numatyta galimybė sporto projektus finansuoti Sporto rėmimo fondo lėšomis. Sporto rėmimo fondas jau daugelį metų kviečia teikti paraiškas gauti lėšų įvairiems sporto projektams finansuoti.

 
Kasmet nemaža dalis Zarasų rajono įstaigų, dirbančių švietimo srityje, teikia paraiškas Sporto rėmimo fondui įvairiems sporto projektams finansuoti. Primename, kad 2020 metais buvo gauta daugiau nei 145 tūkst. Eur 4 projektų finansavimui. Įsimintiniausias 2020 metų projektas buvo „Socialinės įtraukties didinimas per sportinę veiklą“, kuriam Sporto rėmimo fondas skyrė 97 643 Eur. Savivaldybė šio projekto įgyvendinimui dar papildomai skyrė lėšų. Ir štai pusiasalyje turime puikų Laipynių parką.
 
2020 metų rudenį Sporto rėmimo fondas paskelbė kvietimą teikti paraiškas 2021–2025 metais gauti lėšų sporto projektų, skirtų fizinio aktyvumo plėtros veikloms, sporto inventoriaus įsigijimui, sporto renginių organizavimui ir kvalifikacijos tobulinimui, įgyvendinimui.
 
Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija, atsižvelgdama į atliktus sporto projektų administracinės atitikties tinkamumo ir turinio vertinimus, skyrė Sporto rėmimo fondo lėšų Zarasų r. Antazavės Juozo Gruodžio, Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijų ir Zarasų sporto centro parengtų projektų įgyvendinimui. Zarasų r. Antazavės Juozo Gruodžio gimnazijos projektui „Sportuokime, judėkime, draugaukime“ skirta 5 302,35 Eur, Zarasų r. Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos projektui „Sporto inventoriaus įsigijimas“ – 5 980,50 Eur, Zarasų sporto centro projektui „Fiziškai aktyvi bendruomenė – sveika bendruomenė“ – 61 366,30 Eur. Šių projektų įgyvendinimui Savivaldybė papildomai skirs ne mažiau kaip 10 procentų nuo Sporto rėmimo fondo gaunamų lėšų. Zarasų r. Antazavė Juozo Gruodžio gimnazija įsigis 2 lauko treniruoklius, kamuolių, lankų, šokdynių ir kito sporto inventoriaus. Zarasų r. Dusetų Kazimiero Būgos gimnazija įsigis švieslentę bei kitokio įvairaus su tinkliniu susijusio sportinio inventoriaus. Zarasų sporto centras, vykdydamas projektą, skatins rajono gyventojus užsiimti aktyvia fizine veikla dalyvaujant įvairiose fizinio aktyvumo veiklose: futbolo, fitneso, krepšinio bei aviamodeliavimo.
 
 
Švietimo ir kultūros skyriaus informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite