DĖL ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS EKSTREMALIŲJŲ SITUACIJŲ KOMISIJOS SPRENDIMŲ ĮGYVENDINIMO

0
21
mfoto w105

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijai

Kopija:

Lietuvos Respublikos Seimo Aplinkos apsaugos komitetui

DĖL ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS EKSTREMALIŲJŲ SITUACIJŲ KOMISIJOS SPRENDIMŲ ĮGYVENDINIMO

Vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo 29 straipsnio 8 punkto 2 dalimi, Lietuvos Respublikos civilinės saugos įstatymo 11 straipsnio 3 dalies 2 punktu, 14 straipsnio 1, 2 ir 18 dalimis bei atsižvelgdami į Zarasų rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdyje, vykusiame 2021 m. liepos 26 d., priimtus sprendimus, prašome Jūsų:

1) reglamentuoti iš naudoti netinkamų padangų pagamintos produkcijos laikymo tvarką – kiekius, standartus, laikymo vietas įmonės teritorijoje ir patalpose. Galimi pagamintos produkcijos kiekiai, laikymo vietos taip pat turi būti nurodytos įmonei išduotame taršos leidime.

2) užtikrinti, kad naudoti netinkamos padangos ir iš jų pagaminta produkcija būtų laikoma teisės aktuose nustatyta tvarka (padangų rietuvių vietos ir dydžiai, atstumai tarp rietuvių turi atitikti nurodytus taršos leidime).

Atkreipiame dėmesį, kad iš naudoti netinkamų padangų pagaminta produkcija yra tokio pačio pavojingumo gaminys, kaip ir naudoti netinkamos padangos. Tai yra dalinai supjaustytos, supresuotos ir surištos padangos arba susmulkintų padangų gumos granulės, todėl kilus gaisrui jos kelia tokį patį pavojų, kaip ir degančios padangos. Reikalavimai produkcijos laikymui turi būti lygiai tokie patys, kokie taikomi netinkamų naudojimui padangų laikymui (rietuvės ilgis ir plotis – iki 10 m, aukštis – iki 3 m, atstumai tarp rietuvių – ne mažiau kaip 10 m).

Taip pat manome, kad jei nebus priimti teisės aktų pakeitimai ir nereglamentuota tokios produkcijos laikymo tvarka, atsakomybę už galimus padarinius kilus gaisrui, turėtų prisiimti Aplinkos ministerija.

Administracijos direktorius

Benjaminas Sakalauskas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite