DOMINYKO BUKONTO PREMIJA SKIRTA DUSETŲ ŠVČ. TREJYBĖS BAŽNYČIOS KLEBONUI KANAUNINKUI STANISLOVUI KRUMPLIAUSKUI

0
14
min news zrs 695 download

Zarasų rajono savivaldybės mero potvarkiu 2021 m. Dominyko Bukonto premija skirta Dusetų Švč. Trejybės bažnyčios klebonui kanauninkui Stanislovui Krumpliauskui už švietėjišką ir kultūrinę veiklą, iniciatyvas, skatinant gimtojo krašto bendruomenės pilietiškumą ir kūrybiškumą, jungimą bendrai kraštotyros ir kultūros paveldo tyrinėjimo veiklai.

Rekomendacijas pateikė: Dusetų Kazimiero Būgos bibliotekos vyr. bibliotekininkė Elena Gaižiuvienė, Zarasų rajono savivaldybės tarybos narių grupė, Zarasų Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijos klebonas Vydas Juškėnas, Dusetų Švč. Trejybės bažnyčios Pastoracinės tarybos narė Vanda Normantienė, 2019 m. Dominyko Bukonto premijos laureatė Giedrė Mičiūnienė.

Gerb. kunigo klebono Stanislovo Krumpliausko rūpesčiu baigtas Antalieptės bažnyčios remontas, sutvarkyta Dusetų Švč. Trejybės bažnyčios varpinė, išleista knyga ,,Dusetų Švč. Trejybės parapijos šimtmečiai“, skirta minėtos bažnyčios 500 metų jubiliejui. 2020 m. Dusetų Kazimiero Būgos bibliotekai jis padovanojo apie 1000 knygų, atvirukų ir paveikslų kolekciją. Kunigas S. Krumpliauskas inicijavo naują leidinį ,,Žmogaus rankos daro stebuklus“, skirtą  vargonų muzikos plėtotei.
 
Dusetų Švč. Trejybės bažnyčios klebonas kanauninkas Stanislovas Krumpliauskas įvertintas daugeliu apdovanojimų: Anykščių rajono Garbės pilietis, Lenkijos kultūros ir nacionalinio paveldo ministerijos Garbės ženklas ,,Už nuopelnus Lenkijos kultūrai“, LDK Atminties rūmų Šv. Jurgio 1-ojo laipsnio ordinas. 
 
Nuoširdžiai sveikiname Gerb. kunigą Stanislovą Krumpliauską, linkime stiprios sveikatos ir emocinės pilnatvės. 
Dominyko Bukonto premija bus įteikta Zarasų miesto šventės ,,Zarasams 515“ metu per Žolinę. Skirti premiją rekomenduoja Nuolatinė Zarasų rajono savivaldybės tarybos kultūros ir meno premijų vertinimo komisija. 
 
Informaciją pateikė
Zarasų rajono savivaldybės administracijos 
Švietimo ir kultūros skyrius

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite