AL JAFFEE (JAV) PIEŠINIŲ REPRODUKCIJŲ PARODA

0
39
JaffeePar

Zarasų krašto muziejuje rugpjūčio 13 d. (penktadienį), 16 val., atidaroma Zarasų krašto Garbės piliečio, dailininko, karikatūristo, politinio ir satyrinio žurnalo ,,MAD“ iliustratoriaus, Gineso rekordų knygos rekordininko AL JAFEE (JAV) atnaujinta ir papildyta piešinių reprodukcijų paroda ,,VAIKYSTĖS NUOTYKIAI ZARASUOSE“.

Naujų Al Jaffee plakatų kompleto kūrime dalyvavo nepelno organizacija ,,Prisimenant litvakus, Inc.”(steigėjas ir prezidentas Philip Shapiro ir žmona Aldona Shapiro, JAV) bei Nestandartinio dizaino Petro Jurkšto reklamos įmonė (Vilnius).

Žymus komiksų kūrėjas Al Jaffee gimė 1921 m. JAV, Džordžijos valstijos Savanos mieste (Savannah, Georgia).  Jis šiemet švenčia100-ąjį gimtadienį.

Al motina Mildred Gordon Jaffee gimė Zarasuose (tuometiniame Novoaleksandrovske). Jo tėvas Morris Jaffee, tikėtina, yra taip pat gimęs Zarasuose.

1927 m. Mildred Jaffee su keturiais vaikais nusprendė grįžti į savo gimtuosius Zarasus. Praėjus maždaug metams, Morris įkalbėjo Mildred sugrįžti su vaikais į JAV.  Tačiau 1929 m. Mildred su keturiais vaikais vėl sugrįžo į Zarasus.

Vietiniams Zarasų vaikams Al buvo keistas pašalietis. Vis dėlto jis greitai prisitaikė prie gyvenimo Zarasuose. Su savo broliais mėgo piešti. Lig šiol Al Zarasuose praleistus vaikystės metus vadina vienais iš laimingiausių savo gyvenime.

Grįžus į JAV, Al polinkis piešti susilaukė didesnio pripažinimo. 1935 m. rugsėjį jis laimėjo piešimo konkursą, kuris atvėrė duris į Fiorella H. La Guardia muzikos ir dailės vidurinę mokyklą. 1955 m. A. Jaffee pradėjo dirbti Niujorke leidžiamame politiniame ir satyriniame žurnale ,,MAD”. Talentingo karikatūristo populiarumas nuolat augo.

Menininkas tebepiešia šaržus, kurie yra arba labai juokingi, arba išreiškia politinius komentarus.

Paroda veiks iki rugsėjo  8 d.

Privaloma laikytis saugaus atstumo ir dėvėti apsaugines kaukes arba kitas apsaugines veido priemones.

Maloniai kviečiame apsilankyti!

Parengė Vasilijus Trusovas, muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite