ZALVYNĖ

0
48
Zalvyne 2021 03

Vaikų ir jaunimo folkloro festivalis „Zalvynė“

2021 m.  rugpjūčio 21-22 d. Zarasuose

Rugpjūčio 21 d.

10.00-14.00 val. Mokymai. Ragai, sutartinės, būgnelis, armonika, šokiai, kanklytės.

13.00 – 14.00 val. Debatai jaunimui ir „Elektroninė knyga –  Lietuvos etnografijos paveldas vaikams“ ir viktorina platformoje „Kahoot“ vaikams.

14.00 – 15.00 val. Pietūs ir pasiruošimas kulinarinio paveldo popietei.

15.00 val. „Košė iš kirvio“ – kulinarinio paveldo popietė (apie tai, ką užauginame savo daržuose, kas kaip auga, kas skanu, naudinga ir įdomu, kaip paprastai ir lengvai galima pasigaminti maistą – išskiriame regionų skirtumus). Pristatome mokymų rezultatus.

19.00 val. „Zalvynė“ – regioninių tradicinės kultūros programų ir improvizacijų koncertas (rekomenduojama sukurti bent vieną improvizaciją, pritaikant daugiabalsumą, instrumentus, judesį ir kt.).

21.00 val. „Vakarojimai“ – vakarienė ir šokiai, atitartinių giedojimas paežerėje. Nakvynė (dar tikslinama). Visiems rekomenduojame turėti miegmaišius, pagal galimybę ir palapinių.

Rugpjūčio 22 d.

9.00 val.  Pusryčiai.

10.00 val. Bendra dalyvių nuotrauka su tautiniais drabužiais.

11.00 val.  „Dainų skryneles“ atidarome  Baltriškių, Smalvų, Vajasiškio  bendruomenėse.

13 val. Pietūs.

14.30 val. Išvykstame į Šavašos pažintinį taką.

15.00 val.  Pasibūkim Šavašoje. Ėjimas taku. Susitikimas ir padainavimai prie pašiūrės.

16.00 val. Sutartinių ratas ir aukuro aukojimas šeimai ir santarvei.  Pagiedokime vestuvinių, šeimos sutartinių, paskudučiuokime.

Ėjimas taku ir  padainavimas meilės pusiasalyje. Kiaušinienės kepimas, šokiai ir atitartinių giedojimas tako pabaigoje. Atsisveikinimas.

Rėmėjai: Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos Kultūros taryba, Zarasų rajono savivaldybė.

Zalvyne 2021 07

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite