VASARA KAIME AVILIUOSE

0
24
1jpg

Imbrado seniūnijos vasaros šventės rotacijos būdu vyksta seniūnijos centre Imbrade arba didžiausioje gyvenvietėje Aviliuose (Avilių II k.). Šiemet atėjo aviliškių eilė. 

Nors jau kalendorinis ruduo, 2021 m. rugsėjo 11 diena buvo puikus, vasariškai šiltas, kai kam gal ir per karštas šeštadienis. Jau nuo ryto Avilių kaimo salės kiemelyje plušo Zarasų kultūros centro darbuotojai, kurie montavo puikią lauko sceną, rengė ir derino įgarsinimo aparatūrą. O apie pietus jau rinkosi šventės dalyviai iš Avilių, Imbrado, Antazavės, Dusetų, Zarasų, kai kas netgi specialiai atvyko iš Vilniaus.
 
Renginį vedė Margarita, kuri duetu su Egle (abi yra dusetiškės) atliko keletą gražių, jausmingų, populiarių dainų. Dueto dainas keitė įspūdingi, nematyto stiliaus grupės Kangoo Jumps (Rokiškis) šokiai.
 
Į susirinkusius kreipėsi Imbrado seniūnijos seniūnas Vygirdas Žalkauskas. Jis sakė, kad gyvenime džiaugsmas ir skausmas, laimė ir nelaimė visada šalia, todėl pakvietė dalyvius Tylos minute pagerbti ir prisiminti visus Anapilin išėjusius seniūnijos gyventojus. Taip pat prisimintas šių metų įvykis (gaisras), kai jauna daugiavaikė šeima neteko būsto ir viso turto. Tiek aviliškiai, tiek ir kiti geros valios žmonės suskubo padėti įvairiausiais būdais. Avilių krašto žmonės suaukojo įspūdingą sumą lėšų, rinkliavą organizavo seniūnaitės Jolanta Andijauskienė ir Ligita Čerkova. Lėšų skyrė ir Avilių kaimo bendruomenė (pirmininkas Donatas Ragėnas), labai pagelbėjo Antazavės Juozo Gruodžio gimnazijos kolektyvas ir daugelis kitų žinomų ir panorusių likti nežinomais asmenų. Romo Matulio šeima suteikė savo namą nukentėjusiai šeimai, o Jonas Briedis išnuomojo savo butą nuolatiniam naudojimui. Labai svarbi yra ir rajono Savivaldybės administracijos parama jaunai nukentėjusiai šeimai apsirūpinant būstu. Administracijos direktoriaus Benjamino Sakalausko priimti sprendimai buvo socialiai taiklūs, operatyvūs ir realiai išsprendžiantys problemas. Pažymėtinas rajono Savivaldybės administracijos Turto valdymo ir viešųjų pirkimų skyriaus vedėjos Ramutės Gaidamavičienės indėlis konsultuojant šeimą ir rengiant reikalingus sprendimus. 
 
Seniūnas pristatė šventės svečią, Lietuvos Respublikos Seimo narį Algimantą Dumbravą, kuris irgi ženkliai prisidėjo prie nukentėjusios šeimos gerbūvio parūpindamas naujos buitinės technikos. Gerbiamasis Seimo narys sveikino šventės dalyvius, džiaugėsi matydamas linksmus žmones.
 
Seniūnas džiaugėsi iš rajono Savivaldybės mero gauta dovana – sieniniu laikrodžiu su Imbrado herbu. Ši dovana ras deramą vietą seniūnijos patalpose. Dovaną turėjęs įteikti rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius negalėjo atvykti dėl didelio užimtumo, tačiau nuolat palaikė ryšį su seniūnu ir domėjosi renginio eiga. Šventės dalyviams buvo perduotas vicemero sveikinimas ir geriausi linkėjimai.
 
Rajono Savivaldybės tarybos narys Domijanas Popovas prisipažino, kad šventėje Aviliuose dalyvauja pirmą kartą, nors anksčiau, gyvendamas ir dirbdamas Imbrade, puikiai bendravo su daugeliu aviliškių, džiaugėsi čia susitikęs su senais pažįstamais. Tarybos narys pabrėžė, kad rajono Savivaldybė deda pastangas gerindama gyvenimo sąlygas gyventojams, patikino, kad tai pajus ir aviliškiai artimiausiu metu (Smėlio g. asfaltavimas ir kita).
 
Taip pat seniūnas perdavė šventės dalyviams Tarybos narės Daivos Kelečienės sveikinimus, nes gerbiamoji Tarybos narė išvykusi ir negali, kaip įprasta, dalyvauti renginyje.
 
Po neprailgusių sveikinimų į sceną išėjo populiarus atlikėjas, dainų autorius Paulius Stalionis. Jo dainos ir betarpiškas bendravimas su publika sukėlė didžiausią susidomėjimą, koncertui skirta valanda prabėgo nepastebimai. Bet ir po koncerto Paulius neskubėjo išvykti iš Avilių, nors vakare jo laukė kitas pasirodymas Trakuose. Daug gerbėjų įsigijo naujausią P. Stalionio albumą su autoriaus autografu.
 
Koncertą skambiais akordais užbaigė puiki tradicinė kapelija ,,Bičiuliai“ iš Vilniaus. Jų repertuare buvo žinomų ir mažiau girdėtų liaudiškų dainų ir melodijų, romansų. Dalyviai šoko, bandė pritarti dainoms. Kapelijos pasirodymą gražiai vedė bandonija griežiantis Laimutis, kuris pagal kilmę yra uteniškis iš Užpalių, yra išlaikęs gražią savo krašto tarmę. O smuikininkė Edita ir kiti kapelijos muzikantai pasižymi nuoširdumu, betarpišku bendravimu su publika. Kapelijos nariai prisiminė, kad yra koncertavę Zarasuose, Stelmužėje, Šlyninkoje, tačiau tai buvo senokai.
 
Saulė vakarop, žmonės skirstosi puikios nuotaikos. Ūkininkams dar reikia pasirūpinti savo gyvuliais, atlikti ruošos darbus, o senjorai norėtų pailsėti po smagios, pasiilgtos šventės, tačiau truputį per karštos dienos. Vėl kimba į darbą Kultūros centro mobili grupė, tvarkosi ir šeimininkai. Uždarydama šventę kultūros organizatorė ir Kelpšiškių seniūnaitė Ligita Čerkova dėkojo rajono Savivaldybei, Merui Nikolajui Gusevui už sudarytas galimybes rengti tokias šventes net ir nedidelėse gyvenvietėse. Bet ji kukliai nepaminėjo savo įstaigos indėlio. Todėl Imbrado seniūnija kuo nuoširdžiausiai dėkoja svarbiausiam šventės Aviliuose organizatoriui ir partneriui – Zarasų kultūros centrui ir jo direktoriui Aurimui Gudui už puikiai atliktus darbus. Centro turima lauko scena yra įspūdinga ir puikiai valdoma. Visi atlikėjai savo pasirodymų metu negailėjo pagyrų garso operatoriams už jų profesionalumą. Manome, kad bendromis pastangomis šventė pavyko.
 
Imbrado seniūnijos seniūnas Vygirdas Žalkauskas

2

3

4

5

6

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite