ZARASUOSE VYKS PILIETINĖ INICIATYVA VARDAI: ŽMOGUS NĖRA SKAIČIUS

0
25
4520

Lietuvos žydų Genocido aukų atminimo dienos paminėjimui visoje šalyje skaitomi Holokausto aukų vardai. Ištariant konkrečioje vietovėje gyvenusių žmonių vardus ir pavardes pilietinė iniciatyva VARDAI kviečia prisiminti žiauriai sunaikintus Lietuvos gyventojus. Lietuvos žydų genocido diena minima rugsėjo 23 d. Tą dieną 1943 m. buvo likviduotas Vilniaus getas. Antrojo pasaulinio karo metais nužudyta per 90 proc. mūsų šalyje gyvenusių žydų.

VARDŲ skaitymai viešose Lietuvos miestų ir miestelių vietose vyksta jau vienuoliktus metus, Zarasuose juos skaityti bus renkamasi pirmą kartą. 2011 m. Vilniuje gimusios atviros piliečių iniciatyvos tikslas – pagerbti Holokausto aukų atminimą Lietuvoje ir gaivinti mūsų kolektyvinę atmintį.

Skaitymas vyks rugsėjo 23 dieną, ketvirtadienį, nuo 9 val. D. Bukonto skvere (D. Bukonto g. 1), prie paminklo Zarasų krašto žydams, Holokausto aukoms. Esant nepalankioms oro sąlygoms skaitymai vyks Zarasų krašto muziejuje.

Dalyvauti skaitymuose kviečiame rajono įstaigas, organizacijas, Antalieptės, Dusetų, Salako, Turmanto ir Zarasų seniūnijų, kuriose buvo įkurti žydų štetlai, atstovus, nevyriausybines organizacijas, pavienius asmenis.

15 val. – minėjimas skvere, skirtas Holokausto aukoms atminti.

Informacija teikiama tel. (8 385) 52 456,52 596, el. p. muziejus@zarasai.lt

Holokausto aukų anketų turėtojas – Mokslinių tyrimų centras ir memorialas ,,Jad Vašem“ Izraelyje. Remiantis jomis, nužudytų Zarasų krašto žydų iš Antalieptės, Dusetų, Salako, Turmanto ir Zarasų miesto sąrašą lietuvių kalba sudarė savanoriško švietėjiško portalo www.zarasu-zydai.lt steigėjai“.

                   

Renginio organizatorius Zarasų krašto muziejus

Renginį finansuoja Zarasų rajono savivaldybė

 

Ilona Vaitkevičienė, Zarasų krašto muziejaus direktorė

Galutinis PLKATAS

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite